Gătește Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- Pentru rulouri:
- 2 dovlecei potriviți ca dimensiune
- 150 g brânză cremoasă (ricotta, brânză de vaci bine scursă sau cremă de brânză)
- 50 g brânză tare rasă (parmezan, telemea, cheddar)
- 1 roșie mare, cărnoasă, fără semințe, tăiată cubulețe mici
- 1 linguriță oregano uscat sau busuioc proaspăt tocat
- Sare, piper după gust.
- Pentru pane:
- Făină albă, cât să dai rulourile prin ea
- 2 ouă bătute
- Pesmet (simplu sau panko, pentru extra crocant)
- Ulei pentru prăjit (sau coacere în cuptor).
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleceilor.
Spală dovleceii și taie-i felii subțiri, pe lungime, cu o mandolină sau un cuțit bine ascuțit. Să fie de aprox. 3-4 mm grosime. Presară sare peste ele și lasă-le 10-15 minute să elimine excesul de apă. Apoi șterge-le ușor cu prosoape de hârtie.
Opțional: pentru a le înmuia puțin, le poți trage 1 minut pe fiecare parte pe o tigaie-grill uscată, sau le poți coace 5-6 minute în cuptor, unse ușor cu ulei.
Pentru prepararea umpluturii amestecă brânza cremoasă cu cea rasă, adaugă cubulețele de roșii scurse, oregano sau busuioc, sare și piper. Trebuie să obții o compoziție tartinabilă, dar fermă.
Urmează asamblarea rulourilor.
Pe fiecare felie de dovlecel întinde o linguriță de umplutură și rulează strâns. Prinde cu scobitori dacă e nevoie, ca să nu se desfacă la prăjit.
Pentru prepararea paneului pregătește trei farfurii: una cu făină, una cu ouăle bătute și una cu pesmet( opțional).
Trece fiecare rulou prin făină → ou → pesmet, apăsând ușor să se prindă bine stratul.
Pentru extra savoare, poți amesteca în pesmet puțin parmezan ras și ierburi uscate. Dar poți opta și pentru a omite pesmetul de tot.
Dacă preferi rulourile prăjite încinge ulei într-o tigaie și prăjește rulourile 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Dacă le preferi la cuptor așază rulourile pe hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și coace-le la 200°C ~20 de minute, întorcându-le la jumătate.
Servește delicioasele rulouri de dovlecei cu brânză și roșii calde, cu sos de iaurt și usturoi. Merg bine și cu sos de roșii picant sau dulceag sau pe un pat de salată verde.
Se încadrează foarte bine și ca parte dintr-un platou de aperitive.
Spor și poftă bună!
COMENTARII