Mâncăruri cu carne
Ficatei de pui cu ceapa si usturoi
Ficatei de pui cu ceapa si usturoi, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru un pranz sau o cina rapida. Merge de minune alaturi de o mamaliguta aburinda sau un piure de cartofi,este o mancare satioasa si usoar de preparat, pe placul tuturor.
Ingrediente:
- 600 g ficatei de pui
- 3 cepe medii (aprox. 350 g)
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei
- o crenguta de cimbru
- sare si piper dupa gust
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru reteta de ficatei de pui cu ceapa si usturoi:
In primul rand curatam bine ficateii. In caserola mea au fost si cateva inimioare pe care le-am taiat pe-o parte sa le pot curata bine de sange.
I-am pus in apa rece pe care am schimbat-o de 3-4 ori,pana a lasat tot sangele, apoi i-am lasat la scurs intr-o sita.
Intr-o tigaie adanca am pus uleiul si am calit ceapa pana s-a inmuiat, in jur de 2-3 minute.
Am adaugat apoi ficateii, cimbrul si piper proaspat macinat.
Sare vom pune la sfarsit, astfel ficateii vor fi fragezi si suculenti. Sarea pusa de la inceput va intari ficateii.
Acoperim si gatim la foc mic vreo 10 minute apoi adaugam usturoiul trecut prin presa.
Mai lasam pana cand mai scade din lichid si ficateii au inceput sa se rumeneasca. Apoi saram dupa gust si presaram patrunjel tocat din belsug.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII