Garnituri / Legume

Legume cu linte la tigaie. Reteta hranitoare

 

Legume cu linte la tigaie, un fel de salata calda, gustoasa si hranitoare, perfecta in perioadele reci. Pentru un pranz satios sau o cina rapida poate fi o optiune sanatoasa, delicioasa si usor de pregatit.

 

Ingrediente:

 

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa
  • 1 morcov mare ( sau 2 mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel potrivit
  • sare si piper dupa gust
  • 1 varf de lingurita de usturoi praf
  • cimbru proaspat
  • 250-300 g linte fiarta

 

Mod de preparare pentru reteta de  legume cu linte la tigaie:

 

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, adaugam ceapa si un praf de sare. O calim doua minutele la foc mic pana incepe sa se inmoaie. Adaugam morcovul feliat si gatim inca vreo doua minute apoi punem ardeii tocati mare, dovlecelul felii, sare, piper, usturoiul praf si cimbrul maruntit.

Acoperim cu un capac si gatim la foc mediu 5-7 minute pana cand legumele se inmoaie usor dar raman inca crocante. Scuturam din cand in cand tigaia sau amestecam delicat sa nu zdrobim legumele.

Spre final adaugam lintea fiarta si mai lasam doua trei minute sa se imprieteneasca aromele 🙂 .

Legume cu linte la tigaie

Mancam legumele calde ca atare sau poate fi si o garnitura perfecta pentru un piept de pui picant la gratar,de exemplu :).

Spor la treaba si pofta buna!

Legume cu linte la tigaie

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.