Mâncăruri cu carne

Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor

Din categoria rețetelor foarte îndrăgite de întreaga familie, azi vă recomand rețeta de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.

Asezonate cu un mix de condimente, preparat după gustul nostru și un sos dulce-picant, aripioarele nu pot fi decât extrem de gustoase. Iar dacă mai sunt și crocante, deliciul este maxim.

Aripioarele, chiar dacă nu au prea multă carne pe ele, sunt adorate atât de cei mici cât și de cei mari. Ies crocante, indiferent că sunt preparate la tigaie, la cuptor sau pe grill. Iar acest aspect este cel care le conferă o notă aparte și place tuturor.

Pregătim destul de des aripioare, în diverse combinații. Mai găsiți pe blog o rețetă de aripioare de pui cu ghimbir și usturoi, pe care v-o recomand cu drag.

Iar dacă preferați pulpele de pui, vă recomand rețeta de pulpe de pui pane cu pesmet și parmezan. Au o crustă crocantă și gustoasă, iar interiorul fraged, ușor suculent. De preferat pentru această rețetă sunt copănelele de pui ( pulpele inferioare).

Rețeta Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor

Pentru rețeta de față se pregătește mai întâi un mix din condimentele preferate. Aripioarele se stropesc cu ulei, apoi se amestecă cu condimente și se lasă la marinat cel puțin o oră. Se prepară la cuptor, iar spre final de preparate se ung cu un sos dulce-picant. Ies tare gustoase în această combinație.

Mai găsiți pe blog câteva rețete cu aripioare de pui. Le descoperiți tastând cuvântul ”aripioare” în caseta de căutare

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.

 

Aripioare dulci-picante pe un suport de lemn alb, cu un bol de ketchup

Gătește Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4

Aripioare dulci-picante pe un suport de lemn alb, cu un bol de ketchup

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • Pentru mixul de condimente:
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper cu lămâie
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 1/2 linguriță de pudră de ghimbir
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sosul dulce-picant:
  • 2 linguri de miere de albine
  • 2 linguri cremă de oțet balsamic
  • 1 lingură de ulei
  • 2 căței de usturoi
  • crenguțe de rozmarin
  • semințe de susan
  • verdeață

Mod de preparare

Aripioarele de pui se porționează și se pârlesc, dacă mai este cazul.

Apoi se stropesc cu ulei și se pun într-o pungă. Peste ele se adaugă amestecul de condimente și se agită punga pentru a se condimenta aripioarele uniform. Se pune punga cu aripioare la frigider pentru cel puțin o oră, timp în care se mai agită.

Se dau aripioarele la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, pentru 40-45 de minute. La jumătatea timpului se întorc pe partea cealaltă.

Pentru sosul dulce-picant se curăță usturoiul și se pisează ca pentru mujdei, apoi se freacă bine cu uleiul până rezultă o pastă. Mierea se diluează ușor pe baie de aburi, apoi se amestecă cu crema de oțet balsamic și cu mujdeiul.

Cu o pensulă se ung aripioarele cu acest sos. Se așază peste ele și crenguțe proaspete de rozmarin, pentru un plus de aromă și se mai lasă la cuptor pentru 7-8 minute.

La final, se presară semințe de susan și verdeață.

Sunt delicioase și dispar rapid de pe platou.

Spor și poftă bună!