Aperitive

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie

Pentru mic dejunuri sau gustări rapide, este ideală această rețetă de bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie. Iar dacă mai adăugăm și felii de smochine deasupra, deliciul este maxim.

Rețeta de dulceață de ceapă roșie am prezentat-o anterior. A avut mare succes și ne-am gândit să vă dăm și câteva idei de a o folosi.

Rețetele rapide de gustări ne salvează adesea de grija zilnică de a nu ști ce să mai gătim. Mai găsiți pe blog și rețeta de bruschette cu roșii și măsline. Este o rețetă pe care o preparăm, în special, vara cu roșii de grădină. Nu necesită ingrediente multe și nici efort sau timp îndelungat pentru preparare. Bruschetele pot constitui și baza pachetului pentru a doua zi. Rețetele sunt foarte versatile, fiecare poate adăuga o combinație din ingredientele preferate.

Ne mai plac tare mult și rețetele de sandvișuri la cuptor unde de asemeni, putem adăuga ce ingrediente dorim. Iar gratinate cu cașcaval pot deveni adevărate delicatese culinare.

Citește și: Ceapă caramelizată cu sos aromat, perfectă lângă fripturi sau antreuri

Ce conțin delicioasele bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie

Pentru rețeta de față folosim felii de franzelă ca bază, pe care le prăjim, în prealabil. Putem să le tartinăm cu cremă de brânză, sau pir și simplu adăugăm felii subțiri de cașcaval, sau brânză sărată. Dulceața de ceapă roșie merge de minune cu orice tip de brânză, deci o alegem pe cea preferată.

Câteva felii de smochine așezate frumos deasupra bruschetelor dau savoare și aspect exotic. Opțional, presărăm și ierburi aromate, proaspete sau uscate, tot pentru un plus de aspect. Așezate frumos pe platouri, încântă atât papilele cât și privirile consumatorilor.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de gustări rapide, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie.

Platou cu Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie și smochine, decorate cu rozmarin

Gătește Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie

Timp de preparare

15 min

Porții

12

Platou cu Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie și smochine pe in platou de ardezie neagră

Ingrediente

  • felii de franzelă
  • felii subțiri de cașcaval
  • felii de brânzeturi tari
  • cremă de brânză cu smântână
  • dulceață de ceapă roșie
  • smochine
  • ierburi aromate

Mod de preparare

Ceea ce trebuie să facem pentru a pregăti aceste delicioase bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie este să ne asigurăm că avem toate ingredientele pe masa de lucru.

Apoi feliem franzela în felii de 5-6 mm grosime. le prăjim în toaster, sau le putem trage la tigaie cu puțin unt aromat.

Apoi feliem subțire brânzeturile tari, dacă nu le avem achiziționate deja feliate. Feliem și smochinele și cam atât avem de lucru. Restul este doar asamblare.

Peste feliile de pâine calde, așezăm feliile de cașcaval sau de brânză. Apoi punem o lingură generoasă din dulceața de ceapă roșie și finalizăm cu felii de smochine.

Simplu, rapid și delicios!

Putem opta pentru o linguriță dintr-o cremă de brânză cu smântână deasupra dulceții de ceapă roșie.

Presărăm și ceva ierburi aromate și gata-s delicioasele bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie.

Spor și poftă bună!