Garnituri / Legume
Cartofi la cuptor cu cascaval. Reteta simpla
Inainte de a face cumparaturi incerc sa consum pe cat posibil din ingredientele ramase prin camara si frigider. Asa am adunat cele necesare pentru o tava de cartofi la cuptor cu cascaval. Este o reteta care se prepara simplu, gustoasa si hranitoare.
Ingrediente pentru reteta cartofi la cuptor cu cascaval:
- 1 kg de cartofi
- 300 g cascaval
- 200 g bacon afumat
- 200 ml smantana
- 1 ceapa
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare, piper
- marar sau patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam de coaja. Ii taiem cubulete si ii punem la fiert pentru zece minute in apa cu putina sare.
Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei de masline si calim un minut baconul cat sa-si schimbe culoarea apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam pana se inmoaie.
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul ramas, cartofii scursi de apa, baconul si ceapa calita, cascavalul dat pe razatoarea mare, smantana, sare si piper dupa gust.
Punem la cuptorul incalzit inainte in jur de 25-30 de minute pana se rumeneste usor.
Servim ca atare sau ca garnitura si presaram marar sau patrunjel pentru decor. Sper sa va tenteze si sa incercati reteta mea de cartofi cu cascaval la cuptor.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII