Garnituri / Legume

Cartofi cu mozzarella si cascaval

cartofi cu mozzarella si cascaval

Cu toate ca n-as fi vrut in ruptul capului sa aprind cuptorul pe o caldura sufocanta, de care credeam ca am scapat vara asta, am facut-o totusi la cererea copilului pofticios din familie pentru a pregati o reteta speciala de cartofi cu mozzarella si cascaval. S-a facut foarte repede si a fost extrem de gustoasa, pe placul intregii familii. Noi bineinteles ca am servit-o ca garnitura, dar merge foarte bine si asa simpla, alaturi de o salata  de sezon.

 

Ingrediente pentru reteta de cartofi cu mozzarella si cascaval:

 

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr mozzarella
  • 150 g cascaval
  • sare, piper
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare:

 

Cartofii spalati bine i-am pus la fiert in apa cu sare in jur de 15 minute cat sa se inmoaie, nu sa fiarba complet. I-am curatat de coaja si i-am taiat rondele. Am uns o forma pentru cuptor cu uleiul de masline si i-am asezat intr-un singur strat.

Presaram sare, piper dupa gust, apoi asezam mozzarella taiata felii si cascavalul dat prin razatoarea mare. Decoram cu boia si patrunjel tocat.

Punem la cuptorul incalzit in prealabil 20-25 de minute pana se rumenesc un pic deasupra. Se poate servi cald dar este foarte bun si rece.

Spor la treaba si pofta buna!

cartofi cu mozzarella si cascaval

 

cartofi cu mozzarella si cascaval

 

cartofi cu mozzarella si cascaval

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.