Gătește Ceapă în tempura cu bere și sos de brânzeturi
Timp de preparare
30 min
Porții
3
Ingrediente
- Pentru preparare ceapă în tempura cu bere:
- 2 buc. ceapă albă, mare
- 150 gr făină
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou
- 150 ml bere
- sare și piper
- 250 ml ulei
- Pentru sosul de brânzeturi:
- 250 gr brânză cu mucegai
- 200 gr brânză proaspătă
- 150 gr cremă de brânză
- 50 gr parmezan
- 50 gr unt
- 200 ml smântână lichidă
- sare și piper
- puțină nucșoară
- rondele de ardei iute
- câteva frunze de chives sau ceapă verde
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului tempura cu bere.
Punem într-un bol două linguri de făină și adăugăm peste acesta usturoiul curățat și trecut prin presă. Adăugăm și oul și turnăm treptat berea în timp ce amestecăm intens cu un tel până la omogenizarea compoziției. Adăugăm câte o priză de sare și piper.
Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece, apoi o crestăm cu un cuțit de la capăt spre vârf, în mai multe locuri, fără a-i pătrunde și mijlocul. Secționăm doar 2-3 foi.
Într-un bol, amestecăm făina cu boiaua de ardei dulce, sare și piper.
Când avem pregătit sosul tempura și amestecul de făină cu boia, punem o crăticioară cu uleiul la încins.
Trecem fiecare ceapă crestată sub formă de floare mai întâi prin amestecul de făină cu boia, apoi prin aluatul tempura. Scufundăm ceapa în uleiul încins și o rumenim pentru 2-3 minute, la foc intens. O scoatem pe prosoape de hârtei absorbante.
Pentru sosul de brânzeturi punem untul într-o tigaie, la topit. Când este topit adăugăm smântâna lichidă și o lăsăm să se înfierbânte. Apoi adăugăm brânzeturile și amestecăm până când sunt topite și sosul omogenizat. Aromatizăm sosul cu nucșoară și îl decorăm cu rondele de ardei iuți și rondele de ceapă verde.
Servim delicioasa ceapă în tempura cu bere și sos de brânzeturi ca și aperitiv, sau gustare dintre mese.
Spor și poftă bună!
COMENTARII