Ciorbe / Supe
Ciorba de vitel. Reteta putin acrisoara
Ciorba de vitel e o ciorbita pe care eu o ador, cu multe legume, putin acrisoara si neaparat servita cu smantana. Am adunat la apel toate legumele din frigider si congelator si m-am apucat urgent de treaba pentru ca aveam o pofta de zile mari :).
Ingrediente pentru reteta de ciorba de vitel:
- 500 g carne de vitel
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 tija de telina
- 1 ardei gras
- 1/2 praz
- 150 g fasole verde
- 400 g rosii cubulete din conserva
- 300-400 ml bors
- sare
- leustean,frunze de telina
Mod de preparare:
Spalam carnea, o taiem cuburi si o punemla fiert in 1,5-2 l de apa. Spumam de cate ori este nevoie.
Curatam, spalam si tocam legumele iar cand carnea este aproape gata (a mea a fiert in 35 de minute) adaugam legumele si sare dupa gust. Cand sunt gata legumele punem rosiile, borsul si fierbem inca 5 minute apoi stingem focul si punem leusteanul si frunzele de telina tocate.
Servim fierbinte cu smantana. Ciorba de vitel a iesit excelenta.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII