Colțunași cu carne tocată și legume

Colțunași cu carne și legume

40 min

mediu

10 portii

Cu aluat crocant și sfărâmicios și o umplutură cu o combinație perfectă de ingrediente, a rezultat o delicioasă rețetă de Colțunași cu carne tocată și legume!

Rețeta se prepară ușor, cu ingrediente la îndemâna tuturor, iar rezultatul este mai mult decât satisfăcător.

Colțunașii cu carne tocată și legume se pot servi calzi, la orice masă din zi, cu diverse sosuri sau salate, dar sunt perfecți și reci, luați la pachet.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 gr unt rece
  • 1 lingură iaurt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 100 ml apă rece
  • 450 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 gălbenuș de ou, pentru uns
  • susan alb
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr carne tocată, amestec
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras, roșu
  • sare și piper
  • cimbru uscat
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 linguriță pastă de ardei iuți
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Rețeta Colțunași cu carne tocată și legume.

Cernem făina într-un vas, presărăm sare peste ea și facem o adâncitură la mijloc. Adăugăm acolo oul, untul rece tăiat cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul.

Amestecăm rapid toate ingredientele, picurând și apa rece. Vom obține un aluat ușor ferm, pe care îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim umplutura de carne tocată și legume.

Punem uleiul la încins și călim ceapa tocată solzișori, doar până se pătrunde ușor. Adăugăm și usturoiul răzuit, morcovul și rădăcina de pătrunjel, tocate mărunt. Amestecăm bine ingredientele, apoi adăugăm ardeiul tocat mărunt și carnea tocată, asezonată cu sare, piper și cimbru.

Lăsăm amestecul de ingrediente să se prepare la foc încet, amestecând constant, până când carnea este bine pătrunsă. Stingem focul și adăugăm ketchupul, pasta de ardei iuți ( vedeți AICI rețeta) și pătrunjelul tocat.

Lăsăm amestecul pentru umplutura colțunașilor să se răcească.

Asamblăm și coacem delicioșii Colțunași cu carne tocată și legume.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Împărțim aluatul în două părți, pe care le întindem pe planșeta de lucru în foi subțiri de 5-6 mm. Decupăm foile în patru pătrate și modelăm, pe rând pătratele de aluat după forma de asamblat colțunași, în interiorul acesteia.

Punem câte 2 linguri din compoziția pentru umplutură în interior și formăm colțunașii presând bine marginile. Decupăm surplusul de aluat.

Din surplusurile de aluat mai modelăm 2 colțunași.

Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt. Îi ungem cu ou bătut și presărăm susan peste ei.

Dăm tava cu colțunași la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

Îi lăsăm să se tempereze și îi servim cu ketchup, sau cu diverse sosuri.

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.