Gătește Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie
Timp de preparare
35 min
Ingrediente
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă roșie
- 500 gr de morcov
- 400 gr năut din conservă
- 270 gr pastă de roșii
- sare și piper
- puțin ghimbir răzuit
- ¼ linguriță de curry
- 1 praf de curcuma
- 1 praf de cuișoare măcinate
Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid se prepară rețeta Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie!
Mai întâi se scurge năutul din conservă și se clătește cu apă rece.
Apoi se curăță ceapa și morcovii. Ceapa se toacă solzișori, iar morcovii rondele.
Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tocată. Se amestecă pentru a se căli ceapa ușor, apoi se adaugă morcovii și puțină apă fierbinte. Nu punem apă multă de la început, pentru a lăsa morcovii să se prepare mai mult în ulei. Adăugăm năutul și completăm cu puțină apă fierbinte.
Lăsăm ingredientele să fiarbă scăzut, până sunt bine pătrunse, apoi adăugăm și roșiile. După 5-6 minute de fiert împreună cu roșiile, adăugăm condimentele. Adăugăm și sare, după gust și mai lăsăm mâncarea de năut să fiarbă 7-8 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele.
Este o mâncare de post picantă și foarte gustoasă ce poate fi servită cu o salată de legume proaspete, sau cu murături.
Spor și poftă bună!
Dați click și pe galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!
COMENTARII