Rețete fel de fel de la prieteni

Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie

Năutul este alegerea perfectă pentru un preparat de post, iar această rețetă: Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie este o bună variantă. Este o rețetă de post foarte simplă, dar și rapidă.

Cu doar câteva ingrediente simple și la îndemână vom prepara o mâncare de post tare gustoasă. În plus, este și hrănitoare pentru că năutul este un aliment cu multe beneficii asupra organismului.

Năutul este un aliment foarte hrănitor și sănătos. Are un conținut bogat în vitamine și minerale. Pe lângă faptul că te ajută  la o dietă sănătoasă, este recomandat chiar și în dietele de slăbit.

Conținutul ridicat de fibre din năut, îl recomandă ca un aliment benefic pentru curele de slăbire. Se știe că alimentele bogate în fibre favorizează digestia, dar iți conferă și senzație de sățietate pe tot parcursul zilei.

Așadar, nu ezitați să includeți năutul în alimentația voastră, măcar de 2-3 ori pe săptămână. Și nu este recomandat doar în perioadele de post, ci pe tot parcursul anului.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu năut. Avem mai multe variante de hummus, dar și multe rețete de salată cu năut.

Toate sunt foarte gustoase și foarte hrănitoare.

Rețeta Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie

Rețeta de față am primit-o de la o prietenă dragă, Maria Bichis. Este vorba de un fan Rețete fel de fel, care a testat foarte multe rețete de pe blog.

Și dacă tot a testat rețete de la noi s-a gândit să ne trimită și câteva dintre rețetele ei, din afara blogului. Și cum avem deja o secțiune pe blog cu Rețete fel de fel de la prieteni, este chiar binevenită.

Mulțumim, Maria, pentru delicioasa rețetă de post trimisă și te mai așteptăm și cu altele!

Cu siguranță vom încerca și noi așa delicios și simplu preparat de post.

Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie

Gătește Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie

Timp de preparare

35 min

Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă roșie
  • 500 gr de morcov
  • 400 gr năut din conservă
  • 270 gr pastă de roșii
  • sare și piper
  • puțin ghimbir răzuit
  • ¼ linguriță de curry
  • 1 praf de curcuma
  • 1 praf de cuișoare măcinate

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid se prepară rețeta Curry de năut cu morcovi și ceapă roșie!

Mai întâi se scurge năutul din conservă și se clătește cu apă rece.

Apoi se curăță ceapa și morcovii. Ceapa se toacă solzișori, iar morcovii rondele.

Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tocată.  Se amestecă pentru a se căli ceapa ușor, apoi se adaugă morcovii și puțină apă fierbinte. Nu punem apă multă de la început, pentru  a lăsa morcovii să se prepare mai mult în ulei. Adăugăm năutul și completăm cu puțină apă fierbinte.

Lăsăm ingredientele să fiarbă scăzut, până sunt bine pătrunse, apoi adăugăm și roșiile. După 5-6 minute de fiert împreună cu roșiile, adăugăm condimentele. Adăugăm și sare, după gust și mai lăsăm mâncarea de năut să fiarbă 7-8 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele.

Este o mâncare de post picantă și foarte gustoasă ce poate fi servită cu o salată de legume proaspete, sau cu murături.

Spor și poftă bună!

Dați click și pe galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!