Gătește Drob în aluat fraged sub formă de coroniță
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
14
Ingrediente
- Pentru aluatul fraged:
- 400 gr de făină
- 100 gr unt cu peste 80 % grăsime
- 1 ou
- 200 gr de smântână acră
- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de oțet
- 1 praf de sare
- Pentru drob:
- 400 gr ficat și pipote de pui
- 300 gr de ciuperci din conservă
- 6-7 ouă fierte
- 5-6 linguri de ulei
- 2 ouă crude + 1 albuș
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
- 1 gălbenuș pentru uns aluatul
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului care necesită și un timp de răcire. Trecem printr-o sită deasă 400 gr de făină într-un bol încăpător și creăm o adâncitură la mijloc. Punem acolo oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici și bicarbonatul stins în oțet.
Amestecăm rapid toate ingredientele, folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, sau frământând cu vârfurile degetelor.
Frământăm aluatul și pe masa de lucru presărată cu făină, până când se omogenizează bine și nu mai este lipicios.
Dăm formă sferică aluatului, îl punem în bol și îl acoperim cu folie de prospețime. Îl lăsăm la rece pentru aproximativ o oră.
Între timp pregătim compoziția pentru drob.
Curățăm pipotele și ficățeii de pui și le preparăm la tigaie în ulei, pentru aproximativ 10 minute. Presărăm și puțină sare și piper, apoi lăsăm ingredientele să se răcească și le tocăm mărunt. Le punem într-un bol. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt, usturoiul trecut prin presă, verdețurile tocate, cele două ouă crude plus albușul, sare și piper. Amestecăm bine ingredientele până la omogenizare.
Fierbem cele șapte ouă și le decojim. Puteți pune și mai multe.
Pentru a forma și coace deliciosul drob în aluat fraged sub formă de coroniță, întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară mai lungă.
Punem compoziția pentru drob pe o margine a foii, pe lungime apoi așezăm din loc în loc ouăle fierte, tot pe lungime. Rulăm aluatul cu drobul în interior și punem ruloul într-o formă de guguluf.
Cu un cuțit crestăm aluatul din loc în loc, pentru a se observa ușor umplutura.
Ungem aluatul cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă și coacem drobul în aluat pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Când îl porționăm urmărim să avem pentru fiecare porție câte o jumătate de ou fiert.
COMENTARII