Aperitive

Drob în aluat fraged sub formă de coroniță

Pentru că de pe masa de Paște nu poate lipsi drobul, avem pentru voi o rețetă de drob în aluat fraged sub formă de coroniță. Indiferent de compoziția pe care o alegeți pentru drob, copt în aluat va fi și gustos, și mai consistent, dar și aspectuos.

Puteți prepara chiar un aluat dospit sau puteți apela la aluatul foietaj. Pe acesta îl puteți procura din comerț sau prepara acasă.

Dacă doriți să îl preparați în casă, avem pentru voi și rețeta franțuzească de aluat foietaj.

Cea mai apreciată rețetă de drob de pe blog este rețeta drobului de ciuperci, simplu și delicios. Este o rețetă care se poate prepara și după sărbătorile Pascale, pentru gustări delicioase sau pentru un platou cu aperitive festive.

Găsiți pe blog și rețeta tradițională de drob de miel cu ouă fierte în interior. Este rețeta clasică așa cum o preparau mama sau bunica în trecut.

Cum se prepară rețeta de drob în aluat fraged sub formă de coroniță

Alegem pentru această rețetă de drob aluatul fraged, pentru că acesta nu se deformează în timpul coacerii. Ca și rețetă pentru drob optăm pentru cea din pui cu ciuperci. Este o combinație care ne place și o pregătim de obicei în multe alte rețete de aperitive sau de mâncăruri.

Pentru un aspect mai interesant crestăm aluatul din loc în loc la suprafață, pentru a se observa ușor și drobul.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de coroniță din carne tocată în foietaj. Iar dacă mai căutați și alte rețete pentru masa de Paște, găsiți pe blog o colecție interesantă care cuprinde toate categoriile de preparate.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aluat fraged sub formă de coroniță.

Drobul în aluat porționat

Gătește Drob în aluat fraged sub formă de coroniță

Timp de preparare

40

Nivel

mediu

Porții

14

Drob în aluat fraged sub formă de coroniță, cu un cuib de ouă de prepeliță la mijloc

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged:
  • 400 gr de făină
  • 100 gr unt cu peste 80 % grăsime
  • 1 ou
  • 200 gr de smântână acră
  • 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de oțet
  • 1 praf de sare
  • Pentru drob:
  • 400 gr ficat și pipote de pui
  • 300 gr de ciuperci din conservă
  • 6-7 ouă fierte
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 ouă crude + 1 albuș
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului care necesită și un timp de răcire. Trecem printr-o sită deasă 400 gr de făină într-un bol încăpător și creăm o adâncitură la mijloc. Punem acolo oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici și bicarbonatul stins în oțet.

Amestecăm rapid toate ingredientele, folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, sau frământând cu vârfurile degetelor.

Frământăm aluatul și pe masa de lucru presărată cu făină, până când se omogenizează bine și nu mai este lipicios.

Dăm formă sferică aluatului, îl punem în bol și îl acoperim cu folie de prospețime. Îl lăsăm la rece pentru aproximativ o oră.

Între timp pregătim compoziția pentru drob.

Curățăm pipotele și ficățeii de pui și le preparăm la tigaie în ulei, pentru aproximativ 10 minute. Presărăm și puțină sare și piper, apoi lăsăm ingredientele să se răcească și le tocăm mărunt. Le punem într-un bol. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt, usturoiul trecut prin presă, verdețurile tocate,  cele două ouă crude plus albușul, sare și piper. Amestecăm bine ingredientele până la omogenizare.

Fierbem cele șapte ouă și le decojim. Puteți pune și mai multe.

Pentru a forma și coace deliciosul drob în aluat fraged sub formă de coroniță, întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară mai lungă.

Punem compoziția pentru drob pe o margine a foii, pe lungime apoi așezăm din loc în loc ouăle fierte, tot pe lungime. Rulăm aluatul cu drobul în interior și punem ruloul într-o formă de guguluf.

Cu un cuțit crestăm aluatul din loc în loc, pentru a se observa ușor umplutura.

Ungem aluatul cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă și coacem drobul în aluat pentru  40 de minute la 180 de grade Celsius.

Când îl porționăm urmărim să avem pentru fiecare porție câte o jumătate de ou fiert.