Gătește Galette cu mere și căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru crustă:
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 300 gr făină
- 1 gălbenuș de ou mediu
- 1-2 linguri de apă rece
- 20 gr zahăr pudră
- Pentru umplutură:
- 2 mere galbene foarte dulci
- 5-6 căpșuni
Mod de preparare
Punem în vasul mixerului făina trecută prin sită, sarea, zahărul pudră și untul rece tăiat în bucăți mai mici. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele doar până când obținem niște firimituri mai mari. Adăugăm gălbenușul și apa rece și omogenizăm aluatul. Nu frământăm aluatul în exces pentru a nu se topi untul. Îl frământăm atât cât să devină compact.
Putem amesteca ingredientele într-un bol și fără mixer, frământându-le cu vârfurile degetelor.
Dăm formă sferică aluatului și îl împachetăm într-o folie de prospețime. Îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Înainte de a-l scoate din frigider pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru a monta delicioasa galette cu mere și căpșuni scoatem aluatul din frigider și îl punem pe o hârtie de copt. Îl întindem într-o foaie circulară mai subțire, de aproximativ 5 mm grosime. Punem hârtia de copt cu aluatul într-o tavă întinsă. La mijlocul aluatului așezăm frumos felii de mere și de căpșuni.
Lăsăm marginile aluatului libere de aproximativ 4-5 cm. Îndoim marginile aluatului peste fructe, petrecându-le din loc în loc precum opincile țărănești.
Punem tava cu tarta rustică cu mere și căpșuni în cuptor și o coacem pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade Celsius sau până când aluatul se rumenește frumos la suprafață.
O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII