Gătește Lichior de nuci verzi – Nucată
Timp de preparare
30 min
Porții
20
Ingrediente
- 1 kg nuci verzi
- 1 litru vodkă sau alcool dublu rafinat
- 2 lămâi bio
- Pentru sirop:
- 800 gr apă
- 800 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilinat
- 2 batoane de scorțișoară
- 2-3 buc. anason stelat
- 3-4 cuișoare
- coajă de portocală
Mod de preparare
Spălăm bine nucile, le tăiem în 4 și le punem într-un borcan de sticlă mai mare.
Spălăm bine lămâile, le tăiem în felii și le adăugăm peste nucile din borcan.
Turnăm alcoolul peste nuci si lăsăm borcanul la loc însorit pentru 10-15 zile, acoperit cu un tifon mai gros, o farfuriuță, sau cu capacul. În acest interval de timp lichidul se va închide la culoare de la iodul lăsat de nuci. Din când în când mai agităm borcanul.
După cele 10-15 zile preparăm un sirop din 800 gr de apă cu 800 gr de zahăr în care adăugăm toate mirodeniile enumerate în listă. Lăsăm siropul să fiarbă până când se topește zahărul și devine consistent, dar nu cât siropul pentru dulceață.
Lăsăm siropul să se răcească și îl turnăm în borcanul cu nucile macerate. Acoperim din nou borcanul și îl mai lăsăm 5-6 zile, la loc umbrit de data aceasta pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
Apoi scurgem deliciosul lichior de nuci verzi printr-un tifon curat și îl îmbuteliem în sticle.
Îl păstrăm în cămară și savurăm din el de câte ori avem poftă.
COMENTARII