Gătește Marmeladă de gutui. Rețetă simplă
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 1250 gr de gutui curățate de cotoare
- 1 kg de zahăr
- sucul de la 2 lămâi
- 250 ml de apă
- 2 batoane de scorțișoară
Mod de preparare
În primul rând se pune apa într-o cratiță și se adaugă sucul de lămâie.
Gutuile se spală bine și se șterg, apoi se taie, pe rând, în sferturi și li se înlătură cotoarele. Nu aruncăm cotoarele ci preparăm din ele peltea de gutui.
Apoi, tăiem gutuile în bucăți mici și le adăugăm imediat în apa cu suc de lămâie. Astfel, gutuile nu vor avea timp să oxideze. Apoi adăugăm zahărul, batoanele de scorțișoară și le amestecăm. Punem cratița la foc mic spre mediu și fierbem gutuile până când siropul se reduce consistent, iar bucățile de gutui sunt bine pătrunse.
Îndepărtăm batoanele de scorțișoară, introducem blenderul în funcțiune și transformăm bucățile de gutui în pastă. Trecem pasta prin sită și vom obține o marmeladă fină și cremoasă.
Punem marmelada fierbinte în caserole, dar și în borcane sterilizate. Borcanele le vom închide ermetic și le vom acoperi cu pături pentru a se răci lent. Caserolele le putem păstra la frigider și servi din ele la mic dejun.
Este foarte delicioasă și tare aromată!
COMENTARII