Gătește Mini tarte cu cremă și portocale
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru aluat fraged:
- 300 gr făină
- 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou mediu
- Pentru crema de vanilie:
- 2 gălbenușuri
- 150 gr de zahăr
- 250 ml de lapte
- 20 gr de amidon
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- Pentru decor:
- 1 portocală galbenă
- 1 portocală roșie
- puțin fistic mărunțit
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremei de vanilie. Fiind o cremă fiartă, aceasta necesită un timp de răcire.
Punem gălbenușurile într-o crăticioară și le amestecăm cu zahărul și un praf de sare. Adăugăm puțin lapte rece și amidonul și omogenizăm bine compoziția. Restul de lapte îl aducem la punctul de fierbere și îl adăugăm fierbinte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând intens. Apoi fierbem crema până când se îngroașă ca o budincă. Stingem focul, adăugăm vanilia și punem o folie peste cremă, la contact cu aceasta. Lăsăm crema de vanilie să se răcească.
După răcire, adăugăm în cremă untul moale și o amestecăm bine pentru omogenizare.
Pentru a prepara aluatul de mini tarte, amestecăm într-un bol făina cu sarea și zahărul pudră. Adăugăm oul și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecăm rapid ingredientele din vas până când obținem un aluat ușor sfărâmicios.
Împachetăm aluatul fraged într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 30 de minute. Între timp, încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem pe masa presărată cu făină în foi rotunde de 3-4 mm grosime. Îmbrăcăm interiorul formelor de mini tarte cu aceste foi de aluat.
Punem formele la cuptor și coacem crustele de mini tarte pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.
Le lăsăm să se răcească, le scoatem din formele de copt și le umplem cu crema de vanilie. Apoi așezăm felii din cele două tipuri de portocale.
Pentru un efect crocant, presărăm pe deasupra și fistic mărunțit.
COMENTARII