Biscuiți / Fursecuri

Mini tarte cu praline de ciocolată

Sunt minunate aceste mini tarte cu praline de ciocolată, merită preparate și așezate la loc de cinste pe un platou cu dulciuri festive. Le încadrăm în categoria fursecurilor că au tot ce trebuie pentru a concura cu cele mai delicioase fursecuri.

Tot ce ne trebuie pentru prepararea acestei rețete, în afară de ingrediente este răbdarea. Nu se prepară greu, dar sunt puțin mai meticuloase. Însă rezultatul final merită din plin și timpul alocat și efortul.

Iar lângă aceste praline în cruste de mini tarte aș așeza și niște fursecuri cu ciocolată și bezele. S-ar asorta perfect și ca gust, dar și ca aspect.

Aș mai adăuga și fursecuri Linzer că tare adorate sunt, dar și paleuri cu cafea să atingem cât mai multe gusturi.

Și ca să fie număr impar de tipuri de fursecuri, dar și arome diferite, cred că ar merge și aceste amaretti cu mascarpone si cocos. Acestea din urmă se prepară mai rapid dacă apelăm la fursecurile amaretti din comerț. Iar dacă doriți să îi preparați și pe aceștia în casă găsiți aici rețeta.

Sunt foarte multe rețete de fursecuri care ne plac, le-am prepara pe toate dacă timpul ne-ar permite, dar și buzunarul.

Cum se prepară rețeta de mini tarte cu praline de ciocolată

Pentru rețeta de față avem nevoie de forme mici de mini tarte în care să coacem crustele. Sau, dacă dețineți forma aceea de copt crustele pe flacăra aragazului, puteți apela la ea. Aluatul pentru cruste se prepară simplu, ca un aluat clasic de tartă.

Bomboanele de ciocolată cer aceeași răbdare. Acestea se formează dintr-o cremă ganache de ciocolată, mai fermă, dar apoi se mai trec printr-un sos de ciocolată și prin fulgi de ciocolată. Deci conțin multă ciocolată. Așa că dacă iubiți maxim ciocolata, acestea cu siguranță vă vor satisface gustul.

Dacă doriți mai multe rețete de bomboane cu sau fără ciocolată, care s-ar încadra perfect și în crustele de mini tarte, avem pe blog o colecție de rețete. Tastați cuvântul ”bomboane” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu praline de ciocolată.

Mini tarte cu praline de ciocolată așezate într-o cutie

Gătește Mini tarte cu praline de ciocolată

Timp de preparare

60 min

Nivel

complex

Porții

40-50

Mini tarte cu praline de ciocolată așezate într-o cutie

Ingrediente

 • Pentru crusta de mini tarte:
 • 400-420 gr de făină
 • 100 gr unt cu peste 80 % grăsime
 • 1 ou
 • 200 gr de smântână acră
 • 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
 • 1 linguriță de oțet
 • 1 praf de sare
 • Pentru bomboane de ciocolată:
 • 200 gr ciocolată amăruie
 • 200 gr frișcă lichidă, îndulcită
 • 50 gr unt gras
 • 2 lingurițe cu esență de migdale, sau lichior de migdale
 • Pentru sos de ciocolată:
 • 200 gr de ciocolată amăruie
 • 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
 • 400 gr fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluatul de mini tarte. mai întâi cernem 400 gr de făină printr-o sită deasă, într-un bol încăpător. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici și bicarbonatul stins în oțet

Amestecăm rapid toate ingredientele, folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, sau frământând cu vârfurile degetelor.

Frământăm aluatul și pe masa de lucru presărată cu făină, până când se omogenizează bine și nu mai este lipicios. Vor mai intra la frământat aproximativ 20 gr de făină.

Dăm formă sferică aluatului, îl punem în bol și îl acoperim cu folie de prospețime. Îl lăsăm la rece pentru aproximativ o oră. Apoi îl întindem în foi subțiri, decupăm cercuri din ele și le așezăm în interiorul formelor de copt. Le modelăm cu degetele să ia forma acestora.

Le coacem pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit.

Pentru pralinele de ciocolată procedăm ca la crema ganache de ciocolată. Punem frișca la încălzit și topim ciocolata în ea. După ce stingem focul, adăugăm esența și untul. Untul este opțional, dar oferă cremozitate și un plus de fermitate după răcire.

Lăsăm crema de ciocolată la răcit, dar avem grijă să nu se întărească. O punem într-un posh cu dui și formăm bomboanele pe un blat de silicon. Le formăm micuțe cât să încapă în crustele de mini tarte. Punem blatul cu bomboane la rece până se întăresc.

Apoi preparăm sosul de ciocolată prin topirea ciocolatei în frișca încălzită.

Trecem bomboanele prin acest sos și le tăvălim prin fulgii de ciocolată. Apoi, luăm cu lingurița din sosul de ciocolată și punem puțin la baza crustelor de mini tarte. Așezăm pralinele de ciocolată în interior și le presăm ușor peste sosul de ciocolată. Când sosul va deveni ferm, pralinele vor fi lipite de cruste.

Chiar dacă se cere răbdare, merită preparate aceste mini tarte cu praline de ciocolată pentru că sunt și delicioase și spectaculoase.

Așezate în cutii speciale, sunt perfecte a fi dăruite celor dragi, de sărbători.