Gătește Mini tarte cu roșii și ciuperci
Timp de preparare
25
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- Pentru patru vase cu diametrul de 12 cm:
- 400 gr aluat foietaj
- 250 gr cremă de brânză
- 200 gr brânză sărată
- 2 linguri de smântână
- 2 ouă
- 5-6 frunze de busuioc
- 1/4 linguriță cu oregano uscat
- 300 gr roșii cherry
- 250 gr ciuperci champignon
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
Începem cu pregătirea umpluturii, în timp ce lăsăm aluatul foietaj la decongelat.
Ștergem ciupercile bine cu prosoape de hârtie umezite, apoi le feliem în jumătăți, dacă sunt mai mari, sau le lăsăm întregi, dacă sunt micuțe.
Punem uleiul într-o tigaie, la încins. Adăugăm 2 căței de usturoi curățați și striviți și îi amestecăm bine să aromatizeze uleiul. Apoi adăugăm ciupercile și le sotăm la foc iute până când se colorează frumos. Presărăm și puțină sare și piper peste ciuperci. Stingem focul și lăsăm ciupercile să se răcească.
Amestecăm cele două tipuri de brânză cu smântâna și cele două ouă. Adăugăm și frunze de busuioc rupte și oregano.
Cum montăm și coacem mini tarte cu roșii și ciuperci
Când aluatul este decongelat pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem aluatul și îl porționăm în patru. Ungem formele de copt cu ulei din tigaia cu ciuperci și așezăm aluatul foietaj în ele. Tragem de colțurile aluatului să vină puțin peste marginile vaselor.
Întindem la baza formelor de copt, în interiorul aluatului compoziția cu brânzeturi. Înfigem prin ea roșiile cherry și ciupercile.
Punem formele cu mini tarte la cuptor și le coacem pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Spor și poftă bună!
COMENTARII