Rețete fel de fel de la prieteni

Ouă vopsite cu tehnica orezului

Dacă v-ați plictisit de metoda clasică de vopsit ouăle pentru Paști, poate încercați și această variantă de ouă vopsite cu tehnica orezului.

Vopsite după tehnica boabelor de orez, ouăle vor avea un aspect pistruiat. Este destul de atractiv acest aspect, chiar merită încercată și această variantă.

Însă, varianta cea mai la îndemână și mai sănătoasă tot varianta vopsirii ouălor de Paști cu foi de ceapă rămâne.

Găsiți pe blog Rețeta de vopsit ouă pentru Paști cu foi de ceapă.

În fiecare an folosim această variantă simplă și sănătoasă. Însă mai simțim nevoia să încercăm și ceva nou, iar acum vom opta pentru metoda orezului.

Rețetă de ouă vopsite cu tehnica orezului

Rețeta de față am primit-o de la prietena noastră Andra Constantinescu. Ținem să-i mulțumim mult pentru că împărtășește cu noi idei culinare.

Tot de la ea avem pe blog și Rețeta de ouă vopsite cu metoda hârtiei creponate și alte rețete interesante.

Pentru această rețetă se folosește vopsea de ouă tip pudră, nu lichidă. Puteți folosi ce culori doriți, puteți face și diverse combinații.

Chiar dacă pare o metodă mai laborioasă, merită testată pentru că ies minunate ouăle.

Și pentru că se apropie sărbătorile pascale, găsiți pe blog idei de meniu pentru mesele festive de Paști.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Ouă vopsite cu tehnica orezului

Gătește Ouă vopsite cu tehnica orezului

Ouă vopsite cu tehnica orezului

Ingrediente

  • 20 de ouă de găină
  • 2 l apă
  • 2 linguri oțet
  • 1 linguriță sare
  • 5 pungi
  • 250 g orez (câte 50 gr pentru fiecare culoare)
  • 5 feluri de colorant pudră pentru ouă (câte 4 gr din fiecare)
  • 5 lingurițe oțet
  • 1 lavetă de bucătărie
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

Cum procedăm pentru a vopsi ouăle cu tehnica boabelor de orez

Mai întâi se spală ouăle cu detergent de vase, pentru a le degresa. Se limpezesc foarte bine și cu atenție să nu se spargă. Apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă cât să fie bine acoperite. Se adaugă în apă oțet și sare. Aceste ingrediente au rolul de a stopa împrăștierea albușului în apă, dacă ouăle se crapă în timpul fierberii. Și tot aceste ingrediente ajută la curățarea perfectă a ouălor după spargere. După ce apa a atins punctul de fierbere, se mai fierb ouăle pe foc 5 minute.

Se iau cele 5 pungi de plastic și se pun în ele câte 50 gr de orez,  4 gr de colorant și o linguriță de oțet. Se strâng pungile și se agită bine pentru a se amesteca ingredientele.

În fiecare pungă se pun câte două ouă calde și se freacă ușor cu orezul. Se răsucesc pungile între cele două ouă și se lasă așa timp de 3-5 minute. Apoi, se scot ouăle, se pun pe o hârtie și se lasă la uscat cu orezul pe ele.

După acest interval, se îndepărtează orezul, iar ouăle se ung cu ulei, folosind o lavetă de bucătărie.