Gătește Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
14
Ingrediente
- 1 kg păstăi verzi
- apă + sare
- 200 gr bacon feliat
- 3-4 linguri de ulei
- 1 crenguță de rozmarin
- 2-3 căței de usturoi.
Mod de preparare
Mai întâi vom spăla păstăile de fasole, le scurgem și le îndepărtăm capetele.
Apoi punem o oală cu 2 litri de apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm păstăile de fasole. Le lăsăm să fiarbă 7-8 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece, pentru a opri procesul termic.
Lăsăm păstăile de fasole să se scurgă bine de apă înainte de a le înfășura în bacon. Le putem tampona cu prosoape de hârtie pentru a ne asigura că nu mai sunt umede.
Apoi grupăm câte 8-10 păstăi și le înfășurăm în câte o felie subțire de bacon.
Punem uleiul la încins într-o tigaie mai încăpătoare. Adăugăm cățeii de usturoi curățați și striviți și îi amestecăm prin ulei timp de 1 minut. Îi îndepărtăm și adăugăm pachetele de păstăi de fasole în bacon. Adăugăm și o crenguță de rozmarin.
Le prăjim în ulei întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a mai elimina din ulei. Le transferăm pe platouri și le putem servi calde, alături de alte preparate sau simple.
Cele rămase se pot reîncălzi, dar sunt delicioase și reci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII