Gătește Pește cu roșii și măsline la tigaie
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr trunchi de cod
- sare și piper după gust
- 1-2 foi de dafin
- 50 ml de ulei
- 250 gr roșii tocate în suc de roșii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 50 gr măsline negre
- 2 crenguțe de rozmarin.
Mod de preparare
Mai întâi porționăm peștele în bucăți mai mici și le condimentăm cu sare și piper. Apoi le rumenim pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.
Măslinele le punem în apă rece pentru câteva minute. Putem opta pentru măsline cu sau fără sâmburi.
Când peștele este bine pătruns, adăugăm roșiile tocate cu sucul de roșii în care au stat. Mai adăugăm crenguțele de rozmarin rupte, usturoiul curățat și răzuit și câteva felii mici de lămâie. Preparăm peștele pentru 10-12 minute în sosul de roșii aromatizat, apoi adăugăm măslinele scurse.
Mai lăsăm deliciosul pește cu roșii și măsline la tigaie să se mai prepare 5-6 minute, timp în care potrivim gustul sosului cu sare și piper.
Putem prepara și o mămăliguță, pentru că merge tare bine cu peștele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII