Gătește Pizza cu vinete și mozzarella
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- Pentru aluat de pizza:
- 400 gr făină
- 100 gr griș
- 1/2 lingură sare de mare
- 7 gr drojdie uscată, sau 20 gr drojdie proaspătă
- 1/2 lingură de zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 325 ml apă călduță
- Pentru topping:
- 1 vânătă potrivită
- 300 gr mozzarella
- 1 ceapă roșie
- 2 roșii mari, proaspete
- 150 gr sos de roșii pentru pizza
- frunze de rucola pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de pizza, care necesită puțin timp de dospire. Amestecăm drojdia cu zahărul într-un bol, până se lichefiază și adăugăm puțină apă călduță. Lăsăm compoziția obținută să se odihnească pentru 10 minute. Vom ști că drojdia este activată atunci când se formează bule de aer la suprafață.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu grișul și sarea. La mijlocul amestecului creăm o adâncitură și punem acolo maiaua activată. Începem să picurăm uleiul în timp ce amestecăm maiaua cu făina din vas. Frământăm un aluat omogen, mai întâi în vas, apoi pe masa presărată cu făină. Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm dospit până își dublează volumul.
Aluatul va fi suficient pentru 2 pizza cu diametrul de 34-35 cm.
În timp ce se dospește aluatul, pregătim ingredientele pentru topping. Spălăm vânăta și o feliem în rondele de 5-6 mm grosime. Așezăm rondelele de vânătă pe un platou întins și presărăm sare peste ele. le lăsăm așa 7-8 minute să elimine din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul.
Apoi, rumenim feliile de vinete pe ambele părți, pe un grill încins. Feliem și mozzarella în rondele la fel și roșiile și ceapa roșie, curățată, tot în rondele.
Când aluatul este dublat ca volum îl împărțim în două părți egale. Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Întindem prima parte de aluat pe masa presărată cu făină, într-o foaie circulară, cu marginile ușor mai groase. Apoi o transferăm în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Ungem foaia de aluat pentru pizza din belșug cu sos de roșii și așezăm peste ea felii de vânătă, de roșii, de mozzarella și rondele de ceapă roșie.
Coacem pizza cu vinete și mozzarella pentru 20 de minute la 200 de grade.
O savurăm simplă, sau cu adaos de ketchup. Este delicioasă decorată cu frunze proaspete de rucola.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII