Gătește Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- 2 kg biscuiți clasici
- 500 gr fructe de pădure congelate
- 150 gr zahăr
- 200 gr zmeură proaspătă
- 200 gr afine proaspete
- 500 gr frișcă naturală
- 200 gr zahăr pudră
- 2-3 plicuri de cafea solubilă( ness)
- 3-4 linguri de apă
Mod de preparare
Mai întâi pregătim un jeleu din fructele de pădure congelate. Punem fructele într-o cratiță, pe foc, împreună cu 150 gr de zahăr și o ceașcă de apă. Le fierbem până când zahărul este topit și fructele se pot pasa. Apoi, trecem totul prin sită, pentru a separa semințele. Punem din nou piureul de fructe rezultat, la fiert. Îl lăsăm să fiarbă până când devine mai consistent. Apoi îl lăsăm să se răcească.
Cât timp jeleul de fructe se răcește, punem frișca rece în bolul mixerului, de asemeni, rece, ținut 10 minute la congelator. Batem frișca până capătă volum și cremozitate. Adăugăm zahărul și amestecăm continuu cu ajutorul mixerului până când frișca devine fermă.
Diluăm cafeaua solubilă în puțină apă și o adăugăm într-un sfert din cantitatea de frișca bătută. Punem frișca la rece până se răcește jeleul de fructe.
Asamblăm prăjitura într-o tavă de cuptor cu pereți detașabili și dimensiunile de aproximativ 28/42 cm.
Așezăm la baza ei un strat de biscuiți și întindem peste ei 1/3 din cantitatea de frișcă simplă. Punem din loc în loc jeleu de fructe și marmorăm frișca cu el.
Așezăm al doilea strat de biscuiți și din nou întindem peste ei frișcă. O marmorăm și pe aceasta cu jeleu din fructe de pădure. Urmează al treilea strat de biscuiți, peste care întindem frișca cu cafea. O acoperim cu al patrulea strat de biscuiți și peste aceștia ultima parte de frișcă simplă. Decorăm deasupra cu jeleu din fructe de pădure și fructele proaspete.
Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore, pentru a se hidrata biscuiții și a se așeza straturile bine. Apoi o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII