Rețete fel de fel de la prieteni

Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Ne plac rețetele de prăjituri rapide, fără coacere și le preparăm destul de des, mai ales când se anunță prieteni în vizită. Un astfel de exemplu este și rețeta de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure.

Este o rețetă delicioasă și spectaculoasă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani. Vlăduț, reprezintă pentru noi o sursă inepuizabilă de inspirație, mai ales în privința rețetelor de deserturi savuroase.

O altă rețetă de prăjitură din bucătăria lui Vlăduț, care cucerește instant, este rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată. Este o rețetă de prăjitură ușoară cu ingrediente simple și la îndemână, așa cum sunt majoritatea rețetelor lui Vlăduț.

Și tot din colecția de rețeta de la Vlăduț, vă mai recomandăm de pe blog rețeta de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure. Este rețeta unui delicios tort de înghețată, simplu și ușor de preparat.

Ce conține rețeta de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Prăjitura de față reunește în straturile ei toate aromele fructelor de pădure, transformate în jeleu. Și pentru că jeleul are gust ușor acrișor, compensăm cu frișca dulce. Nu lipsește nici puțină cafea pentru o diversitate de arome și gusturi.

Rețeta nu se prepară greu, însă necesită puțină răbdare până la degustare. Este genul de prăjituri care necesită un timp de relaxare la rece pentru a se așeza frumos straturile.

Dacă vă plac astfel de prăjituri fără coacere, găsiți pe blog mai multe rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Dulciuri”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure.

Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Gătește Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

24

Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure

Ingrediente

  • 2 kg biscuiți clasici
  • 500 gr fructe de pădure congelate
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr zmeură proaspătă
  • 200 gr afine proaspete
  • 500 gr frișcă naturală
  • 200 gr zahăr pudră
  • 2-3 plicuri de cafea solubilă( ness)
  • 3-4 linguri de apă

Mod de preparare

Mai întâi pregătim un jeleu din fructele de pădure congelate. Punem fructele într-o cratiță, pe foc, împreună cu 150 gr de zahăr și o ceașcă de apă. Le fierbem până când zahărul este topit și fructele se pot pasa. Apoi, trecem totul prin sită, pentru a separa semințele. Punem din nou piureul de fructe rezultat, la fiert. Îl lăsăm să fiarbă până când devine mai consistent. Apoi îl lăsăm să se răcească.

Cât timp jeleul de fructe se răcește, punem frișca rece în bolul mixerului, de asemeni, rece, ținut 10 minute la congelator. Batem frișca până capătă volum și cremozitate. Adăugăm zahărul și amestecăm continuu cu ajutorul mixerului până când frișca devine fermă.

Diluăm cafeaua solubilă în puțină apă și o adăugăm într-un sfert din cantitatea de frișca bătută. Punem frișca la rece până se răcește jeleul de fructe.

Asamblăm prăjitura într-o tavă de cuptor cu pereți detașabili și dimensiunile de aproximativ 28/42 cm.

Așezăm la baza ei un strat de biscuiți și întindem peste ei 1/3 din cantitatea de frișcă simplă. Punem din loc în loc jeleu de fructe și marmorăm frișca cu el.

Așezăm al doilea strat de biscuiți și din nou întindem peste ei frișcă. O marmorăm și pe aceasta cu jeleu din fructe de pădure. Urmează al treilea strat de biscuiți, peste care întindem frișca cu cafea. O acoperim cu al patrulea strat de biscuiți și peste aceștia ultima parte de frișcă simplă. Decorăm deasupra cu jeleu din fructe de pădure și fructele proaspete.

Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore, pentru a se hidrata biscuiții și a se așeza straturile bine. Apoi o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!