PULPA DE PORC CU CIUPERCI SI ROSII LA CUPTOR

  Una din retetele care fac parte din dezmatul de week-end pentru ca am avut chef de stat muuult in bucatarie si am gatit ca o nebuna.Am facut paine de casa,cartofi cu cascaval si mozzarella,un desert delicios si aceasta friptura la cuptor ,o bunatate.De fapt cam toate isi asteptau randul la cuptor iar timpul a fost tocmai potrivit,a plouat torential !
Ideea acestei fripturi mi-a venit cand am vazut intr-un supermarket aceasta bucata de pulpa cu tot cu sorici,unde,initial ma dusesem sa-mi cumpar un grill .Si cum socoteala de acasa nu prea se potriveste mereu cu cea din targ ,iata rezultatul.

Ingrediente :

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 g rosii cherry
  • 200 ml vin ab
  • 6-7 catei de usturoi
  • ulei de masline e. v. 
  • sare , piper , boia de ardei dulce , cimbru
  • patrunjel pentru decor
Mod de preparare pulpa de porc la cuptor 

Pregatim o tava pentru cuptor , punem un pic de  ulei de masline si bucata de pulpa.

O saram,piperam,punem boia si cimbru,usturoiul trecut prin presa si vinul alb.

Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul incalzit inainte cam o ora,intorcand bucata dupa 30 de minute.
Dupa ce a trecut timpul scoatem tava din cuptor si adaugam ciupercile curatate si taiate pe jumatate cele mari si rosiile cherry.Am mai pus peste ele decat un praf de sare ,un pic de ulei de masline si vreo doua pahare de apa si am bagat din nou la cuptor fara folie.

Dupa  inca o ora fripturica mea arata asa.

Am decorat cu patrunjel tocat si am servit cu paine calda si salata mixta.Super delicioasa,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

31 comentarii la “PULPA DE PORC CU CIUPERCI SI ROSII LA CUPTOR”

  1. arata super apetisant porcusorul tau , mai ca as servi acum , la ora tarzie o bucatica cu tot cu soric , ce bun trebuie sa fie !!! …. iar daca ai bucatarit atata , e clar , ti-ai revenit !!!! 😉

  2. Vai Flory, am o pofta nebuna cand vad fripturica, si tocmai am venit de la un alt porky, de ieri tot cu porc o tin, ieri la nunta azi la botez dar tot nu arata, ca fripturica ta 🙂 Pupicei!

  3. Arata asa de bine….ca faci pofta cu pozele astea!Si asa de harnica ai fost,eu acum gatesc foarte putin si mai lejer,caci vreau sa pierd vreo 2 grame….caci am devenit o balena!!!Asa ca fug de bucatarie.
    Tie felicitari pentru munca depusa!!!
    Pupici!!!

  4. Arata foarte bine si banuiesc ca este si foarte gustos! Am trecut reteta la favorite!
    Ai un blog foarte interesant, acum sunt in navigari 🙂 Nu promit ca nu voi fura cateva retete!

    1. Christian nu am uitat sa precizez dar la vremea cand am facut reteta aveam un cuptor clasic (sa nu zic antic, 😀 )!
      170-180° C ef oarte bine.Multumesc si eu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare