Pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur

Pulpe de pui învelite în bacon

75 min

mediu

4 portii

Pentru că ne place foarte mult friptura de pui, încercăm să o pregătim în mai multe moduri, iar de data aceasta am preparat pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur.

Se prepară destul de simplu și sunt foarte gustoase  și aspectuoase așa în crusta aceea de bacon.

Vă invit să le încercați, dacă nu ați făcut-o până acum!

Iar din categoria mâncărurilor cu carne de pui, recomand să încercați și rețeta Saramura de pui,sau rețeta Ostropel de pui. Ambele sunt favoritele noastre.

Ingrediente

  • 9 pulpe de pui( copănele)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • apă
  • 300 gr bacon feliat subțire
  • Pentru cartofi natur:
  • 750 gr cartofi
  • apă
  • sare
  • 1 crenguță rozmarin
  • 50 gr unt
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm rețeta Pulpe de pui învelite în bacon.

Punem un vas cu aproximativ 1 litru de apă la fiert, adăugăm și 2-3 foi de dafin și puțină sare. Trebuie să avem grijă la cantitatea de sare, deoarece și baconul este sărat. Îndepărtăm pielea de pe pulpele de pui și le adăugăm în apa care fierbe. Le lăsăm să fiarbă 6-8 minute, până carnea se pătrunde ușor, dar nu se prepară definitiv. Apoi, scoatem pulpele din supa în care au fiert și le lăsăm să se tempereze ușor și presărăm puțin piper și boia peste ele.

Înfășurăm pe ele 2-3 felii de bacon, astfel încât carnea să fie acoperită. Opțional, acoperim osul la capăt cu puțină folie de aluminiu, sau facem asta după ce le preparăm. Așezăm pulpele de pui învelite în bacon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute, sau în funcție de cât de crocant dorim baconul.

Între timp, pregătim cartofii natur.

Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi fierbem în supa în care au fiert și pulpele de pui, pentru că este foarte gustoasă. Adăugăm și o crenguță de rozmarin și puțină sare, dacă mai necesită. Spre final de fierbere, adăugăm untul  și amestecăm ușor  pentru a se întrepătrunde toți cartofii cu untul topit. Untul se poate adăuga și după ce scurgem cartofii, tăiat cubulețe mici.

Servim delicioasele pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur, presărați cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu murături, sau o salată de legume.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel,unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Pulpe de pui învelite în bacon cu cartofi natur”

  1. Luiza Hurrem Matoescu
    Am gatit si eu reteta dvs.Este un delici, si imi pare bine ca am gaitit-o in casa, ca m-am lisn pe degetele.Multumesc si pofta buncica….tare de tot
    Reply · 1mViata mi-a oferit ocazia sa merg in tari devoltarte si am ajuns la concluzia, cu mana pe inima, ca cea mai buna mancare romaneasca este a noastra.Inegalabila, si delici.Bravo pentru gospodinele si intelectuale si cele casnice…etc.Frumoase, destepte si indmanatice..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.