Gătește Rețetă rapidă de socată
Timp de preparare
36 ore
Porții
20
Ingrediente
- 10 l apă
- 25 flori mari de soc
- 1 kg zahăr
- 6 lămâi
- drojdie proaspătă cât un bob de mazăre
Mod de preparare
Pregătim 3 borcane de sticlă de câte 3 litri fiecare. Le spălăm bine cu apă și detergent, le clătim și le lăsăm la uscat.
Alegem florile de soc cele mai curate și mai înflorite. Le scuturăm ușor să nu aibă insecte. Apoi le clătim în apă rece și le lăsăm la scurs.
Împărțim florile și le așezăm în borcane. Adăugăm și felii de la 4 lămâi.
De la două lămâi stoarcem sucul direct în apă. Tot în apă adăugăm și zahărul și drojdia și amestecăm bine până la dizolvare.
Apoi adăugăm siropul rezultat peste florile și feliile de lămâi din borcane.
Acoperim borcanele cu tifon, așezăm și capacele, dar fără a le închide și lăsăm borcanele la loc însorit pentru 36 de ore. Mai agităm din când în când borcanele pe parcursul timpului.
După acest interval de timp strecurăm socata, o punem în sticle și o depozităm în frigider. Ne putem delecta cu ea până la 2 săptămâni.
Este delicioasă, mai ales servită cu cuburi de gheață!
COMENTARII