Aperitive

Roșii umplute cu brânzeturi și condimente

Perfectă pentru gustări sau platoul cu aperitive festive această rețetă de roșii umplute cu brânzeturi și condimente. Perfectă chiar și pentru pachetele de la serviciu. Cui nu-i plac roșiile cu brânză, mai ales vara? Pornim de la această gustare de vară, simplă și lăsăm imaginația să se joace puțin cu combinația de ingrediente. Putem combina mai multe tipuri de brânzeturi cu condimentele preferate.

Putem adăuga și câteva verdețuri, proaspete sau uscate, putem adăuga și alte legume, tocate în cuburi mici. Dacă sunteți în pană de idei cum puteți combina brânzeturile, poate găsiți inspirație la rețeta de biluțe de brânză cu ardei.

Iar o altă idee de cremă, sau pastă cu care se mai pot umple roșiile o găsiți la rețeta Pastă de ton în cupe de legume.

Foarte bine se combină pasta de ton cu cremă de brânză tartinabilă și roșiile cărnoase și gustoase.

Roșii umplute cu brânzeturi și condimente

La rețeta de față am optat pentru trei tipuri de brânzeturi: brânza telemea sărată, cremă de brânză cu castraveți și brânză proaspătă de vaci. În combinație cu puțin usturoi, ulei de măsline, busuioc verde și boia de ardei a ieșit un deliciu. Iar pentru un plus de prospețime, mai adăugăm puțin mărar, rondele mici de chives sau ceapă verde și pătrunjel.

Tot din categoria rețetelor de aperitive cu brânzeturi vă mai recomand rețeta de clătite aperitiv din piure de cartofi cu brânzeturi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Roșii umplute cu brânzeturi și condimente, într-un bol verde

Gătește Roșii umplute cu brânzeturi și condimente

Timp de preparare

15 min

Porții

6

Roșii umplute cu brânzeturi și condimente, pe un suport de lemn rustic

Ingrediente

  • roșii de grădină
  • brânză telemea, sărată
  • cremă de brânză tartinabilă, cu castraveți
  • brânză proaspătă, de vaci
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1-2 lingurițe de ulei de măsline
  • boia de ardei dulce și iute
  • mărar verde, frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • chives sau ceapă verde

Mod de preparare

Cantitățile ingredientelor la o astfel de rețetă nu sunt chiar stas, fiecare le combină după propriul gust.

Se pune o parte de brânză sărată, una de brânză dulce și se amestecă cu o lingură de cremă de brânză. În funcție de gust și textură se mai adaugă din fiecare.

Roșiile se spală și li se îndepărtează partea de la cotor. Se scobesc de interior, mai întâi cu lama unui cuțit, apoi cu o linguriță. Se îndepărtează semințele de la partea scobită, apoi se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția de brânzeturi. Se adaugă câte puțină boia iute și dulce, un cățel de usturoi răzuit și amestecat cu puțin ulei de măsline, frunze de busuioc rupte, mărar tocat și rondele mici de chives. Se omogenizează bine amestecul și se umplu cu el cupele de roșii.

Se dau la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Se servesc delicioasele roșii umplute cu brânzeturi și condimente ca aperitiv, decorate cu frunze de pătrunjel și busuioc.

Spor și poftă bună!