Gătește Roșii umplute cu brânzeturi și condimente
Timp de preparare
15 min
Porții
6
Ingrediente
- roșii de grădină
- brânză telemea, sărată
- cremă de brânză tartinabilă, cu castraveți
- brânză proaspătă, de vaci
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 lingurițe de ulei de măsline
- boia de ardei dulce și iute
- mărar verde, frunze de busuioc
- pătrunjel verde
- chives sau ceapă verde
Mod de preparare
Cantitățile ingredientelor la o astfel de rețetă nu sunt chiar stas, fiecare le combină după propriul gust.
Se pune o parte de brânză sărată, una de brânză dulce și se amestecă cu o lingură de cremă de brânză. În funcție de gust și textură se mai adaugă din fiecare.
Roșiile se spală și li se îndepărtează partea de la cotor. Se scobesc de interior, mai întâi cu lama unui cuțit, apoi cu o linguriță. Se îndepărtează semințele de la partea scobită, apoi se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția de brânzeturi. Se adaugă câte puțină boia iute și dulce, un cățel de usturoi răzuit și amestecat cu puțin ulei de măsline, frunze de busuioc rupte, mărar tocat și rondele mici de chives. Se omogenizează bine amestecul și se umplu cu el cupele de roșii.
Se dau la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.
Se servesc delicioasele roșii umplute cu brânzeturi și condimente ca aperitiv, decorate cu frunze de pătrunjel și busuioc.
Spor și poftă bună!
COMENTARII