Gătește Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi
Timp de preparare
40 min
Porții
6
Ingrediente
- 2 dovlecei verzi, cruzi
- sare pentru deshidratat
- Pentru sos:
- 500 ml smântână lichidă
- 150 gr brânză feta
- 100 gr parmezan răzuit
- 100 gr cașcaval simplu, răzuit
- 100 gr brânză cheddar
- 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
- 1/4 linguriță cu piper măcinat
- oregano și busuioc, uscate
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru prepararea rețetei pentru a le avea la îndemână.
Spălăm bine dovleceii și îi transformăm în spaghete, cu ajutorul unui dispozitiv special. Presărăm puțină sare peste spaghetele de dovlecei și le lăsăm la deshidratat până când preparăm sosul.
Sosul de brânzeturi se prepară extrem de simplu. Dăm pe răzătoare brânzeturile, sau pur și simplu le sfărâmăm.
Într-o tigaie adâncă punem smântâna la încălzit.
Apoi adăugăm condimentele și pe rând brânzeturile răzuite sau sfărâmate. Amestecăm intens până când toate brânzeturile sunt topite.
Ultimul se adaugă parmezanul împreună cu pătrunjelul verde, tocat.
Presăm ușor spaghetele de dovlecei cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format. Apoi le adăugăm în sosul de brânzeturi. Le mai lăsăm să se prepare în sos aproximativ 12-15 minute, la foc de intensitate minimă, apoi stingem focul.
Ne putem răsfăța rapid cu o porție delicioasele spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi calde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII