Garnituri / Legume

Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi

Pentru că ne-am îndrăgostit de dovleceii preparați sub formă de spaghete, azi vă propunem rețeta: Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi.

Spaghetele din dovlecei sunt delicioase și simple, după cum am arătat anterior în rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie.

Dar mult mai delicioasă a fost rețeta de spaghete de dovlecei cu roșii coapte și parmezan. Este de fapt prima rețetă îmbogățită cu roșii coapte și cu parmezan răzuit. O combinație delicioasă de ingrediente simple și la îndemână.

Dovleceii sunt legumele de vară pe care nu ai cum să nu îi îndrăgești. Poți să îi combini cu toate celelalte legume, poți să îi combini cu care, cu pește și cu tot felul de sosuri.

Sunt și foarte accesibili și chiar dacă nu au un gust special, în combinație cu alte ingrediente sunt perfecți.

Din dovlecei mai preparăm și rețete de zacuscă, dar și rețete de sosuri la borcan. Vedeți aici o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă.

Cum se prepară rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi

Pentru rețeta de față, nu mai tragem spaghetele de dovlecei la tigaie în ulei aromatizat, ca la rețetele anterioare. Doar pregătim un delicios sos din patru tipuri de brânzeturi, cu smântână, în care vom răsfăța spaghetele de dovlecei.

Adăugăm puțină verdeață pentru prospețime și obținem un preparat delicios, pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete cu dovlecei de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi.

Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi amestecate în tigaie

Gătește Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi

Timp de preparare

40 min

Porții

6

Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi în farfurie neagră

Ingrediente

  • 2 dovlecei verzi, cruzi
  • sare pentru deshidratat
  • Pentru sos:
  • 500 ml smântână lichidă
  • 150 gr brânză feta
  • 100 gr parmezan răzuit
  • 100 gr cașcaval simplu, răzuit
  • 100 gr brânză cheddar
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1/4 linguriță cu piper măcinat
  • oregano și busuioc, uscate
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru prepararea rețetei pentru a le avea la îndemână.

Spălăm bine dovleceii și îi transformăm în spaghete, cu ajutorul unui dispozitiv special. Presărăm puțină sare peste spaghetele de dovlecei și le lăsăm la deshidratat până când preparăm sosul.

Sosul de brânzeturi se prepară extrem de simplu. Dăm pe răzătoare brânzeturile, sau pur și simplu le sfărâmăm.

Într-o tigaie adâncă punem smântâna la încălzit.

Apoi adăugăm condimentele și pe rând brânzeturile răzuite sau sfărâmate. Amestecăm intens până când toate brânzeturile sunt topite.

Ultimul se adaugă parmezanul împreună cu pătrunjelul verde, tocat.

Presăm ușor spaghetele de dovlecei cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format. Apoi le adăugăm în sosul de brânzeturi. Le mai lăsăm să se prepare în sos aproximativ 12-15 minute, la foc de intensitate minimă, apoi stingem focul.

Ne putem răsfăța rapid cu o porție delicioasele spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi calde.

Spor și poftă bună!