Gătește Tartă cu piept de pui și ciuperci
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
- 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- un cub de unt pentru uns forma de copt
- Pentru umplutură:
- 300 gr piept de pui
- 5-6 ciuperci champignon
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 ouă
- 2 linguri de smântână
- 50 gr mozzarella
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului fraged, pentru crusta de tartă.
Trecem făina prin sită într-un bol de frământare și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul la mijlocul făinii. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Le frământăm cu vârfurile degetelor. Apoi potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece, în timp ce amestecăm intens.
Împachetăm aluatul pentru tartă cu piept de pui și ciuperci într-o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Așezăm hârtie de copt în interiorul aluatului pe care o umplem cu boabe de năut sau de fasole. Le folosim pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.
Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil. Apoi, îndepărtăm boabele cu hârtia de copt și mai lăsăm aluatul în cuptor 5 minute.
În timp ce se coace aluatul pregătim umplutura.
Tăiem pieptul de pui în cuburi, la fel și ciupercile și le preparăm separat în tigaia cu ulei, până se pătrund. Le asezonăm cu sare și piper. După preparare le scurgem bine de ulei.
Amestecăm într-un bol ouăle cu smântâna, sare și piper.
Apoi scoatem tarta din cuptor și punem în interiorul crustei pieptul de pui, ciupercile și compoziția de ouă și smântână. Deasupra presărăm mozzarella răzuită.
Mai coacem tarta pentru alte 15 sau 20 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se mai răcorească și o putem porționa.
Este delicioasă atât servită simplă, cât și glazurată cu ketchup.
COMENTARII