Tarte sărate

Tartă cu piept de pui și ciuperci

Pentru una dintre gustările zilei, o tartă cu piept de pui și ciuperci poate fi alegerea ideală. Rețeta nu este complicată, iar tarta este savuroasă și consistentă.

Ne plac tare mult tartele sărate, pentru că le putem servi atât calde cât și reci, sunt delicioase și consistente. Pot constitui și baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Rețetele de tartă sărată sunt inspirate după rețeta tradițională franțuzească Quiche Lorraine. Sunt foarte versatile aceste rețete.

Putem adăuga în interiorul crustei de tartă o mulțime de combinații de ingrediente. Putem adăuga legume, brânzeturi, preparate din carne sau le putem combina după preferințe.

Vedeți aici și o rețetă de  quiche cu ciuperci și șuncă presată. Este o rețetă preparată cu ingrediente rămase prin frigider, dar tare gustoasă. Nu necesită foarte multe ingrediente și nici mod de preparare complex. Poate fi servită la mic dejun, la cină, sau ca gustare la birou.

Și vă mai recomand de pe blog o rețetă de tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi. Este gustoasă, consistentă și are un aspect frumos.

Cum preparăm rețeta de tartă cu piept de pui și ciuperci

Pentru rețeta de față este necesar să coacem mai întâi aluatul. Preparăm și ciupercile și pieptul de pui la tigaie, iar pentru legătura dintre ele pregătim o compoziție de ouă cu brânză. Nu lipsește nici mozzarella răzuită, care va gratina frumos tarta.

Dacă și vouă vă plac tartele sărate, găsiți pe blog o secțiune destinată acestora, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu piept de pui și ciuperci.

Tartă cu piept de pui și ciuperci în forma de copt

Gătește Tartă cu piept de pui și ciuperci

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

8

Tartă cu piept de pui și ciuperci porționată în forma de copt

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă cu diametrul de 27 cm:
  • 100 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de apă rece
  • un cub de unt pentru uns forma de copt
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr piept de pui
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • 50 gr mozzarella
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului fraged, pentru crusta de tartă.

Trecem făina prin sită într-un bol de frământare și o amestecăm cu un praf de sare. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oul la mijlocul făinii. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, până când obținem un aluat ușor sfărâmicios. Le frământăm cu vârfurile degetelor. Apoi potrivim textura aluatului picurând câte puțină apă rece, în timp ce amestecăm intens.

Împachetăm aluatul pentru tartă cu piept de pui și ciuperci într-o folie de prospețime și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, îl modelăm direct în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 27 cm, unsă cu unt moale. Așezăm hârtie de copt în interiorul aluatului pe care o umplem cu boabe de năut sau de fasole. Le folosim pentru a împiedica deformarea aluatului în timpul coacerii.

Coacem aluatul de tartă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit, în prealabil. Apoi, îndepărtăm boabele cu hârtia de copt și mai lăsăm aluatul în cuptor 5 minute.

În timp ce se coace aluatul pregătim umplutura.

Tăiem pieptul de pui în cuburi, la fel și ciupercile și le preparăm separat în tigaia cu ulei, până se pătrund. Le asezonăm cu sare și piper. După preparare le scurgem bine de ulei.

Amestecăm într-un bol ouăle cu smântâna, sare și piper.

Apoi scoatem tarta din cuptor și punem în interiorul crustei pieptul de pui, ciupercile și compoziția de ouă și smântână. Deasupra presărăm mozzarella răzuită.

Mai coacem tarta pentru alte 15 sau 20 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se mai răcorească și o putem porționa.

Este delicioasă atât servită simplă, cât și glazurată cu ketchup.