Aperitive

Trei rețete de ouă umplute

Pentru ca ouăle umplute au mare succes pe un platou cu aperitive festive, vă propun pentru același platou, trei rețete de ouă umplute.

Sunt de fapt trei rețete de creme aperitiv în trei culori diferite ce se completează armonios pe un platou festiv.

Citește și: Ouă scoțiene. Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte

Am mai prezentat de curând și rețeta clasică de ouă umplute. Aceea este de fapt cea mai simplă rețetă și probabil cea mai des preparată.

Este una dintre cele trei rețete prezentate în acest articol pentru că este și simplă și delicioasă și se încadrează perfect între celelalte două.

În afară de aceste trei variante de ouă umplute mai găsiți pe blog și rețeta de ouă umplute cu pate de ficat. Si aceasta este una dintre rețetele preparate foarte des pentru că este simplă și rapidă. Iar dacă preparăm pateul în casă va fi și mai gustoasă, dar și mai sănătoasă.

De ce sunt speciale cele trei rețete de ouă umplute

Speciale la cele trei variante de ouă umplute sunt texturile cremoase, dar și contrastul de gusturi și contrastul de culori. Sunt doar câteva idei simple. Dacă aveți timp și răbdare mai puteți adăuga și alte creme și mai colorate. Una dintre acestea ar fi o cremă de sfeclă roșie cu brânză.

Merită preparată și o salată de ciuperci cu piept de pui. Crema verde din rețeta de față este o cremă de avocado cu spanac. Foarte plăcută este la gust, iar culoarea cucerește instant privirile.

Dacă și voi adorați ouăle umplute pe platourile cu aperitive, mai găsiți pe blog astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru cele trei rețete de ouă umplute.

Două ouă umplute cu cremă de avocado, două cu pate de somon afumat și două cu maioneză și muștar

Gătește Trei rețete de ouă umplute

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Trei rețete de ouă umplute prezentate pe un platou și pe farfurie

Ingrediente

Pentru ouăle umplute cu maioneză:

  • 3 ouă fierte tari
  • 1 linguriță de muștar cu hrean
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • verdeață pentru decor

Pentru ouăle umplute cu pastă de avocado:

  • 3 ouă fierte tari
  • 1 avocado nu foarte copt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare și piper, după gust
  • 1 lingură cu cremă de brânză
  • 5-6 frunze de baby spanac
  • verdeață pentru decor

Pentru ouăle umplute cu pate de somon afumat:

  • 3 ouă fierte tari
  • 150 gr file de somon în ulei de măsline
  • 100 gr file de somon afumat
  • 1/4 linguriță cu pastă de hrean
  • sare și piper, după gust
  • suc de lămâie, după gust
  • 1 lingură cu cremă de brânză
  • verdeață, pentru decor

Mod de preparare

Începem cu fierberea celor 9 ouă, câte trei pentru fiecare tip de cremă cu care le vom umple. Fierbem ouăle tari, adică le lăsăm să fiarbă 10 minute, în apă cu puțin oțet și puțină sare.

Cum preparăm ouă umplute cu maioneză

Mai întâi preparăm o maioneză clasică. Amestecăm muștarul cu gălbenușul crud, adăugăm puțină sare și picurăm treptat uleiul, în timp ce amestecăm energic, cu mixerul. Apoi amestecăm maioneza cu gălbenușurile fierte bine pasate. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei. Trecem compoziția prin sită pentru a deveni mai fină.

Cu ajutorul unui săculeț de decorat prăjituri, cu dui stelat la capăt, umplem jumătățile de albușuri fierte cu această compoziție. Decorăm ouăle umplute cu verdeață, cu boia, sau după imaginație.

Cum preparăm ouă umplute cu pastă de avocado și spanac

Preparăm mai întâi un guacamole. Tocăm foarte fin doar frunzele de le ceapa verde și de la usturoi verde. Tocăm mărunt și frunzele de spanac.

Tăiem avocado pe jumătate și îi îndepărtăm sâmburele. Scobim miezul din coajă cu o lingură și îl stropim imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Apoi îl strivim ușor cu furculița și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. Asezonăm gustul cu sare și piper. Adăugăm crema de brânză cu gălbenușurile fierte și trecem compoziția obținută prin blender, apoi prin sită. Umplem cu acest amestec jumătățile de albușuri, folosind poshul cu dui stelat.

Le decorăm cu verdeață.

Cum preparăm ouă umplute cu pate de somon afumat

Desfacem conserva de somon și punem conținutul acesteia într-o sită, la scurs.

După scurgere, adăugăm fileul de somon conservat într-un bol împreună cu bucăți din fileul de somon afumat. Oprim puțin file pentru decor.

Adăugăm pasta de hrean și puțin suc de lămâie. Pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă fină și frumos colorată. Îi potrivim textura cu puțină cremă de brânză.

Umplem frumos albușurile cu această pastă, le decorăm după imaginație și le așezăm pe platou.

Vom avea trei tipuri de ouă umplute cu trei texturi, culori și gusturi minunate.