Gătește Varză cu ciolan afumat la cuptor
Timp de preparare
130 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 2 verze murate
- 2 cepe de mărime medie
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 3-4 linguri de ulei
- 450 gr suc de roșii concentrat și condimentat
- 1 ciolan afumat
- 2 foi de dafin
- 1-2 crenguțe de cimbru
- 1/2 linguriță de piper măcinat
Mod de preparare
Tocăm cele două verze mărunt și le punem în apă rece pentru a mai elimina din sare. Nu le lăsăm decât 5-6 minute.
În acest interval de timp punem uleiul la încins și călim în ele cele două cepe tocate mărunt. Adăugăm și morcovul tocat mărunt și ardeiul, de asemeni, tocat. Apoi adăugăm o parte din sosul de roșii și varza scursă, piper măcinat și foile de dafin. Amestecăm ingredientele timp de 2-3 minute.
Transferăm ingredientele într-o tavă de cuptor și adăugăm la mijloc ciolanul afumat, bine spălat. Îl glazurăm cu sos de roșii aromat.
Adăugăm și crenguțele de cimbru la baza tăvii. Mai turnăm peste varză și 200-250 ml de apă și punem tava la cuptor, la 160 de grade Celsius, pentru două ore. Pe parcurs, mai întoarcem ciolanul de pe o parte pe cealaltă și mai amestecăm varza cu ingredientele din tavă.
Dacă avem mărar verde, adăugăm la final de preparare câteva fire tocate mărunt.
Este delicioasă mâncarea de varză cu ciolan afumat, mai ales servită cu mămăliguță și ardei iute.
COMENTARII