Gătește Vol au vent cu spanac și ciuperci
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
9
Ingrediente
- Pentru coșulețe:
- 800 gr aluat foietaj
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru umplutură:
- 300 gr cremă de brânză cu smântână
- 250 gr spanac
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 100 ml ulei
- 200 gr ciuperci champignon
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Vom începe cu prepararea coșulețelor din foietaj.
Mai întâi lăsăm aluatul la decongelat și pregătim tava mare a cuptorului în care punem hârtie de copt. Pornim și cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cum formăm coșulețele vol au vent
Întindem foile de aluat după decongelare și decupăm din ele 27 de cercuri cu un pahar mai mic. La 18 dintre forme decupăm un alt cerc mai mic. Vom avea astfel 9 cercuri întregi și 18 inele.
Ungem cercurile și inelele cu ou bătut. Peste cercurile întregi de aluat adăugăm câte două inele. Așezăm cele 10 coșulețe astfel formate în tavă, la distanțe de 2-3 cm între ele.
Punem tava în cuptor și coacem coșulețele vol au vent pentru 15-20 de minute la 200 de grade Celsius. În timp ce acestea se coc, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Cum pregătim umplutura pentru vol au vent cu spanac și ciuperci
Punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și adăugăm cozile de ceapă verde și frunzele verzi de usturoi, tocate mărunt. Le amestecăm bine prin ulei, apoi adăugăm frunzele de spanac tocate mărunt. Amestecăm bine toate ingredientele și presărăm sare și piper după gust.
Apoi lăsăm compoziția la răcit.
Ciupercile le feliem frumos și le preparăm într-o tigaie cu ulei, împreună cu partea albă de la usturoi, tocată mărunt.
Când coșulețele din foietaj sunt răcite, la fel și compoziția de spanac și ciupercile, putem pregăti aperitivul pentru a-l așeza pe platou.
La baza coșulețelor adăugăm puțină cremă de brânză cu smântână, cu ajutorul unui săculeț pentru decorat prăjituri.
Peste acesta adăugăm compoziția de spanac cu ceapă și usturoi. Iar peste aceasta adăugăm felii de ciuperci. Dacă avem și ceva verdeață sau microgreens, decorăm cu acestea delicioasele vol au vent cu spanac și ciuperci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII