ANGELICHE

angeliche-2B027

50 min

simplu

60 portii

Am cumparat din intamplare aceste dulciuri intr-una din plimbarile mele de seara.Mi-au placut foarte mult si am cautat imediat reteta,sperand sa o gasesc pe cea originala.
Am aflat atunci ca se fac doar in acea cofetarie , Bernardi ,din orasul unde locuiesc,Montebelluna si evident reteta este brevetata.Din fericire am gasit aici o reteta asemanatoare pe care trebuie neaparat s-o impart cu voi pentru ca dulciurile astea sunt intr-adevar angelice. 😀

Ingrediente :

  • 300 g faina 00
  • 230 unt moale
  • 130 g alune usor prajite,decojite si macinate fin
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie /esenta /zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Intr-un vas punem toate ingredientele mentionate mai sus si amestecam bine pana se omogenizeaza.Aluatul obtinut il tinem la frigider pentru 30 de minte.
Impartim aluatul in mai multe bile si din ele formam snurulete pe care le taiem in bucati de 3-4 cm .Le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le coacem 15 minute la 180 ° C.
Cat sunt calde le tavalim cu grija prin zaharul pudra vanilat.Sunt foarte bune si se topesc in gura ,dar lasate pana a doua zi , isi intensifica gustul si devin  absolut minunate. 😀
Pofta buna!
angeliche-2B017

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “ANGELICHE”

  1. Flory draga mea sint geniale usor de pregatit si cred cs au un gust ,.divin”.Un fel de aluat de cornulete nu?Pup dulce

    1. Lale draga,mai simplu de atat nu se poate iar gustul ,te asigur,este minunat.Cam asa ,un fel de aluat de cornulete,doar ca e ceva mai bun ! Te pup si eu !

  2. …deci….i`m addicted…deja le fac…a nu stiu cata oara….eu, una, nu ma mai satur de ele …din pacate ! 😀 Multumim ca imparti cu noi retete cu bunatati ! :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *