Biscuiți / Fursecuri

Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată

Pentru că platoul cu deserturi de Crăciun se cere cât mai spectaculos, mai puteți prepara și o rețeta simplă de Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Vor arăta chiar spectaculos printre fursecurile pe care le mai preparați.

Iar dacă aveți mai mult timp, puteți decora brăduții cu marțipan, bomboane, jeleuri sau dropsuri multicolore, așa cum sunt împodobiți brazii de Crăciun. Noi vă prezentăm rețeta simplă, voi o puteți personaliza după propria imaginație.

Vedeți aici și o rețetă cu brăduți împodobiți.

Iar dacă vă întrebați care ar fi fursecurile ce s-ar completa perfect pe același platou cu brăduții, vă oferim mai jos o listă cu o parte dintre acestea:

 

Sunt doar câteva idei, dar lista poate continua cu celebrele rețete de turtă dulce, fursecurile Linzer și multe altele. Important este ca pentru același platou să avem gusturi și texturi diferite, dar și aspect cuceritor.

Ce ingrediente conține rețeta de brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată

După cum am amintit mai sus, compoziția brăduților este ușor asemănătoare cu cea a salamului de biscuiți. În loc de sosul clasic cu lapte și cacao, aici folosim un sos de ciocolată cu unt și lapte. Acesta se adaugă fierbinte peste biscuiții măcinați și amestecați cu nucă.

Pentru a crea brăduții, există forme speciale în magazinele cu articole de bucătărie și patiserie. Dar, în lipsa acestor forme, puteți folosi acel storcător de lămâi, din plastic. Dacă vă uitați pe spatele acestuia, are formă spiralată, așa cum este forma specială de brăduți.

La baza brăduților vom așeza câte un biscuit rotund. Fie folosim biscuiți din comerț, fie îi preparăm dintr-un aluat fraged, simplu.

De fapt, atunci când preparați fursecuri decupate cu diferite forme, decupați și câteva rotunde, pentru a le folosi la brăduți.

Găsiți pe blog o secțiune specială dedicată rețetelor de biscuiți și fursecuri, de unde vă mai puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată.

11 brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată, pe o masă rustică de lemn, într-un decor de sărbătoare

Gătește Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

16

12 brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată, pe o farfurie albă, într-un decor de sărbătoare

Ingrediente

  • 450 gr biscuiți populari
  • 150 gr nucă măcinată
  • 150 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un praf de sare,
  • biscuiți rotunzi pentru bază.

Mod de preparare

Mai întâi vom rupe biscuiții în bucăți mai mici, pentru a-i adăuga în recipientul robotului. Apoi îi măcinăm mai fin decât pentru salamul de biscuiți.

Măcinăm și nuca și o amestecăm cu biscuiții.

Pentru a prepara siropul de ciocolată, punem într-o crăticioară laptele cu untul, zahărul, scorțișoara și ciocolata ruptă. Așezăm crăticioara pe foc și amestecăm până când se topesc ingredientele solide, iar compoziția este omogenă.

Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Se mai pot adăuga esențele favorite, după stingerea focului.

Turnăm sosul de ciocolată fierbinte peste amestecul de biscuiți cu nucă. Amestecăm intens și omogenizăm bine compoziția.

Apoi o lăsăm să se răcească, pentru a nu fi lipicioasă când modelăm brăduții.

Pentru a forma delicioșii brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată luăm cu lingura din compoziția răcită și o îndesăm bine în forma de brăduți, închisă. Desfacem forma, iar brăduțul se va desprinde frumos.

Așezăm brăduțul peste un biscuit. După ce formăm toți brăduții, îi așezăm pe platou și îi decorăm cu zahăr pudră, cu nucă de cocos sau cu alte ingrediente pentru un aspect frumos.

Spor și poftă bună!