ARIPIOARE DE PUI CU GHIMBIR SI USTUROI LA CUPTOR

faraona-028

    Imi plac aripioarele nu numai pentru gustul lor ci si pentru faptul ca le poti pregati  in multe feluri,le poti condimenta dupa bunul plac si asocia cu diverse garnituri.
Gasiti si alta varianta de aripioare de pui la cuptor pe blog ,aceea fiind  diferita ca si gust datorita condimentelor folosite.In reteta de fata am folosit mai putine ,tocmai pentru a le pune in valoare aroma.

Ingrediente:

  • 1,5 kg aripiare de pui
  • 1 lingurita de ghimbir pudra (sau 1/2 lingurita de ghimbir proaspat ras)
  • 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita rasa de piper
  • zeama de la o lamaie mica
  • 6-7 linguri de uleui de masline
  • 1 lingurita cu varf de sare
Prepararea este relativ simpla si rapida (daca nu luam in considerare timpul pentru parlit,pigulit si spalat aripioarele ).
Asadar parlim aripioarele de puf,le taiem varfurile,le spalam si le scurgem bine pe  prosoape absorbante de bucatarie.
Intr-un bol punem uleiul,condimentele,zeama de lamaie ,usturoiul ras fin ,sarea si amestecam cu o lingura compozitia.
Punem aripioarele si amestecam pana ce sunt acoperite toate cu aceasta emulsie.Daca aveti timp la dispozitie le puteti acoperi si pastra la rece cateva ore,astfel carnea va capata un gust mult mai bun .
Daca sunteti in graba,asezati aripioarele frumos in tava,acoperiti-o bine cu folie de aluminiu si puneti la cuptor preincalzit 40-50 de minute la 200°C.
Dupa primele 30 de minute luati folia si lasati-le sa se rumeneasca frumos.
Serviti alaturi de legume fierte,trase la tigaie,piure de legume,orez fiert,salata verde sau cartofi aromati la cuptor  .

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “ARIPIOARE DE PUI CU GHIMBIR SI USTUROI LA CUPTOR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare