CONOPIDA CU SFECLA ROSIE PENTRU IARNA

 

Ne plac foarte mult muraturile si incerc sa pun in camara cate putin din fiecare.Conopida cu sfecla rosie pentru iarna este una dintre preferatele noastre si se termina mereu prima 🙂 .

Nu ne dam in vant dupa muraturi in otet,asa ca am pus conopida cu sfecla rosie in saramura.Este gustoasa si foarte aspectuoasa datorita culorii pe care o ia de la sfecla rosie.

V-o recomand,la iarna alaturi de o friptura aromata,merge de minune 🙂 .

 

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 litri
  • 2 capatani mari de conopida
  • o sfecla rosie mare
  • frunze de telina (4-5 tije)
  • Saramura
  • 2,5 linguri de sare neiodata
  • 2,5 l de apa
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 3-4 frunze de dafin

 

 

Mod de preparare conopida cu sfecla rosie pentru iarna

Intai de toate spalati si opariti recipientul in care veti pune muraturile.

Apoi spalati si desfaceti conopida in buchetele iar sfecla curatati-o de coaja si taiatio feliute.

Puneti la fiert apa si,cand a adat in clocot adaugati sarea,frunzele de dafin,boabele de piper si mustar.Amestecati bine pana se toaste toata sarea ,stingeti focul si lasati-o deoparte.

conopida cu sfecla rosie

Asezati conopida in borcane si intercalati-o cu frunze de telina si felii de sfecla rosie.Turnati saramura si puneti capacul fara a-l infileta.

conopida-cu-sfecla-rosie-jpg1

Lasati borcanul la temperatura camerei si,cam dupa 24 de ore,depinde de temperatura,ar trebui sa inceapa sa fermenteze.

conopida cu sfecla rosie

Cand fermentatia a luat sfarsit,infiletati capacul si o puteti depozita in camara la rece.In timp,lichidul se va limpezi si muraturile vor fi gata de consum.Spor la treaba si pofta buna!

conopida-cu-sfecla-rosie

conopida cu sfecla rosie pentru iarna

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *