CUM SE FIERBE LINTEA

Cum se fierbe lintea? Se pune la inmuiat inainte? Sunt intrebari pe care le primesc frecvent pe pagina de facebook si la care raspund mereu cu mare drag.

Lintea,desi se gaseste si la conserve,gata de folosit,o putem fierbe foarte usor acasa si este mult mai gustoasa.Exista mai multe varietati de linte,divers colorate si de dimensiuni diferite.

sursa foto

Este o planta leguminoasa cu o valoare nutritionala ridicata,contine fibre,antioxidanti,minerale,vitamine si proteine,are un continut scazut de grasimi si nu contine colesterol.

Timpul de fierbere este scazut,intre 20 si 30 de minute,nu trebuie pusa la inmuiat in prealabil,doar spalata foarte bine.De obicei la o parte de linte,se folosesc doua parti de apa dar,in cazul in care nu este fiarta,mai puteti adauga apa fierbinte.Se poate pune de la inceput in apa rece sau,cand a inceput sa clocoteasca.Eu pun doar un praf de sare,cand sunt aproape gata,dar apa se mai poate aroma cu o frunza de dafin,un catel de usturoi,o lingura de ulei de masline.

Lintea se poate gati in diverse feluri,de la salate,garnituri,supe pana la diferite mancaruri cu carne.

 

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 1 l apa
  • sare

Cum se fierbe lintea?

Dupa cum am spus,lintea nu se une la inmuiat,ci se spala foarte bine.

 

Apoi se pune intr-un vas si se adauga apa,un litru in cazul meu.Proportia este de 2/1.adica doua parti de apa si una de linte.

Sepune la fiert la foc mic,cu vasul acoperit ,intre 20 si 30 de minute.

Daca doriti,acum puteti adauga o frunza de dafin sau un catel de usturoi pentru aroma.Sarea se adauga numai cand lintea este aproape fiarta.

*In cazul in care a scazut apa iar lintea nu este fiarta,mai puteti adauga putina apa fierbinte.

Consumati-o in diverse mancaruri,supe,salate sau garnituri.Pofta buna !

 

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *