GEM DE CAPSUNI FARA ZAHAR

 

In curand vom deschide seria conservelor si m-am gandit sa va arat reteta de gem de capsuni fara zahar pe care o fac eu. Este simpla si usor de preparat, nu contine deloc zahar, indulcitori, nici miere sau alte siropuri dulci. Cand am testat-o prima data, am fost sceptica, ma asteptam la un gem acru, deloc placut la gust. N-a fost asa, am ales capsuni foarte coapte si aromate, mere foarte dulci si am obtinut un gem de capsuni fara zahar delicios si aromat.

Ingrediente

  • 1 kg de capsuni coapte si zemoase
  • 2- 3 mere mari, dulci (300 g mere rase,fara coaja)
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare gem de capsuni fara zahar

Spalati fructele, indepartati-le codita, taiati-le in bucati mai mici sau pe jumatate si puneti-le intr-un vas, cu fundul dublu daca aveti. Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea mare si transferati-le in vasul cu capsuni. Stropiti cu zeama de lamaie.

  • Alegeti fructe coapte, dulci si zemoase. Gustul final va depinde doar de dulceata fructelor folosite.

Cu instrumentul de facut piure su cu un blender vertical, maruntiti fructele.

Puneti apoi vasul pe foc si fierbeti la foc mic-mediu pana cand capata consistenta. Amestecati constant si adunati spuma formata.

Dupa 30-40 de minute, gemul trebuie sa fie gata.

Pregatiti si borcanele.Spalati-le foarte bine si sterilizati-le corect, astfel gemul se va pastra perfect peste iarna.

Un articol detaliat despre sterilizarea vaselor pentru conserve gasiti aici (click).

Transferati gemul in borcane, infiletati capacele si puneti-le cu gura in jos, apoi acoperiti-le cu prosoape de bucatarie sau ceva gros ca se pastreze caldura.

Dupa ce s-au racit complet, etichetati-le si asezati-le in camara. Din cantitatile date am obtiut doua borcane de 250 g si unul de 125 g .

Pofta buna si spor la treaba!

 

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “GEM DE CAPSUNI FARA ZAHAR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *