LIPII DE CASA

085

60 min

mediu

8 portii

De foarte multe ori prefer lipiile in locul painii.Pot fi umplute cu aproape orice gasesc prin frigider iar cand am putin timp pentru pauza de masa ,e solutia salvatoare.
Aceasta reteta de lipii este de fapt a piadinei romagnole ,delicioasa si hranitoare,tocmai buna de umplut cu diverse carnuri fripte ,branzeturi ,legume ,sosuri,salate mixte .
O varianta de lipii integrale gasiti aici.

Ingrediente :

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte (sau apa )
  • 75 g untura
  • 1 lingurita rasa de sare
  •  un varf de lingurita de bicarbonat (sau o jumatate de lingurita de praf de copt )
Intr-un bol cernem faina si in mijlocul ei punem untura moale ,sarea si bicarbonatul.Incepem sa framantam adaugand laptele cald ,pana ce omogenizam bine compozitia.Daca iese prea moale,mai adaugati un pic de faina ,iar daca este prea dur,adaugati cateva linguri de lapte sau apa .
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora .
Apoi impartim coca in 8 bile de 100 g /una si intindem cu sucitorul discuri de 25 cm ,presarand din cand in cand faina pe planul de lucru .
Punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit punem cate o lipie si o lasam pe foc cate un minut doua pe fiecare parte.Inainte de a o intoarce ,intepam cu o furculita bulele de aer care se formeaza.
Imediat ce le scoatem,le punem intre prosoape de bucatarie sa nu se usuce si sa devina crocante iar dupa ce se racesc le pastram in punga de plastic.Pofta buna !
 090

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “LIPII DE CASA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *