OREZ CU PESTE USCAT

orez-2B012

50 min

mediu

4-5 portii

De fiecare data din vacanta petrecuta acasa ma intorc cu diverse bunatati pe care aici nu le gasesc.In fiecare an parintii mei usuca peste,mai exact tata il pescuieste si curata iar mama il sareaza bine si il pune la uscat 😀 .
Reteta de orez cu peste uscat o stiu de la mama ,este simpla , foarte gustoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente :

  • 200 g peste uscat ( am avut caras si rosioara )
  • 400 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 rosii decojite si fara seminte (sau 400 g cubulete din conserva)
  • 4-5 linguri de ulei
  • marar uscat
  • 1,2 l apa
  • ulei pentru prajit pestele

Mod de preparare orez cu peste uscat

Prima data punem pestele la desarat in apa rece o jumatate de ora schimband apa din cand in cand,apoi il scurgem si-l uscam bine cu hartie absorbanta de bucatarie.Intr-o tigaie incingem ulei si prajim pestele pe ambele parti.
Intr-o cratita incingem cele 4-5 linguri de ulei si calim ceapa tocata fin pentru 2-3 minute,adaugam orezul si continuam sa calim inca vreo doua pana e orezul devine translucid.Adugam apa si pestele,acoperim si fierbem la foc mic pana ce orezul este aproape gata.
Adaugam si rosiile decojite si curatate de seminte,mararul si mai fierbem inca vreo 10 minute pana cand orezul este complet gatit.
Se poate face si la cuptor ; dupa ce ati calit ceapa si orezul,adaugati pestele,apa,rosiile si mararul,puneti totul intr-o tava pentru cuptor si gatiti 35-40 de minute la 200 °C.Este delicios oricum,pofta buna!
 orez-2B008

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *