Pește

Ciorbă de perișoare din pește

Ciorba de perișoare din carne tocată este una dintre preferatele tuturor, indiferent de anotimp. Dar este foarte gustoasă și rețeta de ciorbă de perișoare din pește, pe care v-o prezentăm mai jos. Este simplă și ușor de preparat și puteți opta pentru peștele preferat.

Este ideală și pentru o zi de post cu dezlegare la pește, dacă nu folosim ouă în compoziția perișoarelor.

Tot din categoria rețetelor de supe și ciorbe cu pește mai avem pe blog și o rețetă de supă cremă de pește cu legume. Este foarte gustoasă și ușor de preparat, v-o recomandăm cu încredere. Și aceasta poate fi preparată pentru o zi de post cu dezlegare la pește. Puteți alege tipul de pește preferat și puteți adăuga ce legume doriți, pentru gust și consistență.

Iar dintre rețetele de friptură de pește, vă recomand de pe blog rețeta de macrou în sos de roșii la cuptor.  Iar dacă mai preparați și o mămăliguță, meniul va fi complet, iar deliciul maxim.

Cum preparăm rețeta de ciorbă de perișoare din pește

Ciorba în sine se prepară în modul clasic, cu multe legume, apă și puțin ulei. Perișoarele le preparăm din file de pește alb, tocat mărunt și amestecat cu ceapă, orez fiert, dar și griș. Grișul îl adăugăm pentru că nu vom adăuga ouă în compoziție. Atunci când optăm pentru ouă, putem exclude pesmetul.

Mai putem înlocui grișul cu pesmet. Acrim ciorba la final de preparare sau în timpul servirii, cu oțet sau cu zeamă de lămâie.

Este o ciorbă foarte gustoasă, este consistentă și foarte hrănitoare.

Și dacă mai doriți și alte rețete cu pește, vă mai recomandăm să încercați rețeta de plachie de pește. Dar găsiți pe blog o secțiune destinată rețetelor cu pește, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de perișoare din pește.

Bol alb cu ciorbă de perișoare din pește, alături de felii de pâine integrală

Gătește Ciorbă de perișoare din pește

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de ciorbă de perișoare din pește în bol alb, cu felii de pâine cu semințe, ardei și usturoi

Ingrediente

  • Pentru perișoare:
  • 300 gr file de cod sau de macrou
  • 1 ceapă
  •  50 gr orez
  • 50 gr griș alb
  • sare și piper după gust.
  • Pentru ciorbă:
  • 4 litri de apă
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ¼ rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roșii
  • 2 linguri de ulei
  • mărar verde, pătrunjel și leuștean
  • sare și piper după gust
  • oțet sau zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Începem prin a pune o oală cu 4 litri de apă la fiert. Adăugăm un praf de sare și 4 linguri de ulei.

Apoi pregătim perișoarele. Mai întâi fierbem orezul, dar nu de tot, ci doar pentru 3/4 din timpul obișnuit. Îl scurgem bine și îl lăsăm să se răcească. Trecem prin mașina de tocat fileul de pește împreună cu o ceapă mai mică. Adăugăm orezul fiert, sare și piper și completăm cu griș, atât cât să putem modela perișoarele. Lăsăm compoziția deoparte, pentru a da timp grișului să se hidrateze ușor.

În timp ce fierbe apa curățăm zarzavatul, îl spălăm bine cu apă rece și îl scurgem. Tocăm toate legumele mărunt ca pentru oricare altă rețetă de ciorbă. Când fierbe apa, punem ceapa și o lăsăm să fiarbă timp de 10 minute. Apoi adăugăm morcovii, țelina, și rădăcina de pătrunjel.

Curățăm roșiile și le tocăm în cubulețe mici. Le adăugăm în ciorbă când toate legumele sunt pătrunse. Adăugăm și ardeiul tocat.

Lăsăm ciorba să mai fiarbă pentru 6-8 minute, apoi formăm prima perișoară de pește și o adăugăm în ea. Așteptăm să se ridice la suprafață. Dacă nu se ridică, sau se desface înseamnă că trebuie să mai adăugăm griș în compoziția de perișoare.

Apoi modelăm perișoarele de mărimea unei nuci și le adăugăm una câte una în oala cu ciorbă. Le lăsăm să fiarbă până când se ridică la suprafață. Potrivim gustul cu sare și piper, adăugăm leușteanul și mărarul, tocate mărunt și mai fierbem delicioasa ciorbă de perișoare din pește pentru 5 minute.

După stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde tocat și acrim ciorba. O putem acri și în timpul servirii.

Este delicioasă, mai ales servită cu o pâine integrală, cu sau fără semințe.

Spor și poftă bună!