OSTROPEL DE PUI

40 min

mediu

5-6 portii

Ostropel de pui,o mancarica simpla pe care eu o ador pentru ca are un gust special,pe care n-am sa-l uit vreodata.E adevarat ca pregatesc acest fel de mancare foarte rar  dar atunci cand o fac ,ma rasfat cu o portie generoasa pe care o servesc alaturi de mamaliguta calda.

Ingrediente

  • 650-700 g carne de pui
  • 1 ceapa mare
  • un morcov mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 400 g rosii cubulete ( pot fi si din conserva )
  • 100 ml bulion de rosii
  • sare si piper proaspat macinate
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • o frunza de dafin
  • 250 ml apa (sau supa de pui / vegetala )
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare ostropel de pui
Intai am rumenit bine carnea de pui pe ambele parti,am turnat vinul alb si am fiert pana acesta s-a evaporat.Apoi am scos-o intr-un bol si am tinut-o la cald.

In uleiul ramas am adaugat ceapa si ardeiul tocate,morcovul ras si am calit in continuare pana s-au inmuiat,cam 5 minute.

Am pus din nou carnea in tigaie,am adaugat rosiile,bulionul,usturoiul pisat,frunza de dafin,sare,piper ,cimbru si apa (sau supa ).

Am fiert la foc domol ,acoperit pana ce carnea a fost gatita complet iar lichidul a mai scazut.Cand a fost gata,am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Am servit mancarica cu mamaliguta calda.Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “OSTROPEL DE PUI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *