OSTROPEL DE PUI

ostropel de pui

40 min

mediu

5-6 portii

Ostropel de pui,o mancarica simpla pe care eu o ador pentru ca are un gust special,pe care n-am sa-l uit vreodata.E adevarat ca pregatesc acest fel de mancare foarte rar  dar atunci cand o fac ,ma rasfat cu o portie generoasa pe care o servesc alaturi de mamaliguta calda.

Ingrediente

  • 650-700 g carne de pui
  • 1 ceapa mare
  • un morcov mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 400 g rosii cubulete ( pot fi si din conserva )
  • 100 ml bulion de rosii
  • sare si piper proaspat macinate
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • o frunza de dafin
  • 250 ml apa (sau supa de pui / vegetala )
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare ostropel de pui
Intai am rumenit bine carnea de pui pe ambele parti,am turnat vinul alb si am fiert pana acesta s-a evaporat.Apoi am scos-o intr-un bol si am tinut-o la cald.

In uleiul ramas am adaugat ceapa si ardeiul tocate,morcovul ras si am calit in continuare pana s-au inmuiat,cam 5 minute.

Am pus din nou carnea in tigaie,am adaugat rosiile,bulionul,usturoiul pisat,frunza de dafin,sare,piper ,cimbru si apa (sau supa ).

Am fiert la foc domol ,acoperit pana ce carnea a fost gatita complet iar lichidul a mai scazut.Cand a fost gata,am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Am servit mancarica cu mamaliguta calda.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “OSTROPEL DE PUI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *