PIURE AROMAT DE LINTE SI ROSII

linte-028

   Imi place lintea si o consumam destul de des,mai ales in salate dar si in supe sau diverse mancaruri.Astazi am facut-o piuré,unul destul de savuros si aromat datorita condimentelor folosite ,iar pentru asta trebuie sa-i multumesc lui Alison-Alison’s Trials .Lintea ei à la Ottolenghi  ne-a placut foarte mult si o sa faca parte din meniul nostru de-acum incolo.Multumim !

Ingrediente:

  • 200 g linte 
  • 30 g unt nesarat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita de cumin (chimion )
  • 1/2 lingurita de curcuma (tumeric )
  • 3 rosii medii,decojite
  • coriandru praspat (eu am pus patrunjel )
  • 2-3 linguri de tahini 
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare si piper proaspat macinate
Pentru servit :
  • o ceapa rosie
  • 2-3 oua fierte
  • 2 linguri de ulei de masline
Fierbem lintea (inmuiata in prealabil cateva ore ) pentru aproximativ 20 de minute,pana cand este moale,apoi o punem la scurs intr-o sita.
Intr-o tigaie adanca punem untul si 2 linguri de ulei ,iar cand s-au incalzit adaugam curcuma,cuminul ,usturoiul ras sau zdrobit si le calim un minut,amestecand din cand in cand.
Adaugam apoi lintea,rosiile decojite tocate cubulete mici si coriandrul (partunjelul in cazul meu )si le gatim timp de 5 minute.

Adugam apoi pasta de susan (tahini ),sucul de lamaie,100 ml apa,o lingura rasa de sare si piper proaspat macinat.Fierbem in jur de 10 minute,pana scade lichidul,oprim focul si pasam compozitia cu instrumentul de facut piuré sau pentru a obtine o compozitie mai fina,cu un blender vertical.
Am servit piuréul de linte pe lipie, cu ceapa rosie feliata fin,oua fierte si ulei de masline.Absolut grozava combinatia !Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “PIURE AROMAT DE LINTE SI ROSII”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare