SIROP DE MENTA

Sirop de menta ,foarte aromat si racoritor,ne place in mod deosebit mai ales daca e preparat in casa .Il prefer cu gheata si apa plata in zilele toride,in limonada pun cateva picaturi pentru un plus de prospetime,sau il adaug in diverse deserturi,chiar si in panna cotta.

Reteta este foarte simpla,se prepara rapid si v-o recomand cu mare drag.

Ingrediente

  • 60-80 g menta proaspata
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar (poate fi si brun)

 

Mod de preparare sirop de menta

Spalam bine menta proaspat culeasa ,adunam frunzele de pe tulpini si le tocam mai mare .
Intr-o oala incapatoare fierbem apa ,adaugam menta tocata,acoperim cu un capac si stingem focul.Lasam la infuzat cateva ore sau peste noapte.
Strecuram bine lichidul obtinut si-l punem la fiert impreuna cu zaharul,la foc mediu in jur de 20 de minute,pana capata consistenta.
sirop de menta
Siropul obtinut (in jur de 450 de ml) il punem in sticle sterilizate pe care le pastram in loc racoros.
* Daca doriti neaparat sa aiba culoarea aceea frumoasa ca a celui din comert ,adaugati cateva picaturi de colorant verde imediat dupa ce este gata.
Delicios,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “SIROP DE MENTA”

  1. E incredibil de interesant. Am facut simultan 4 retete. Am folosit si tulpinile ca nu-mi ajungea menta culeasa si a iesit grozav. Mai fac 3 transe similare ca merita din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *