SPANAC CU OREZ

 

 

Spanac cu orez,o mancare simpla si extrem de gustoasa,foarte simplu de preparat.Este perfecta in perioadele de post si nu numai,pentru vegetarieni dar mai ales pentru pofticiosi 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 800 g spanac proaspat (sau 400 g congelat)
  • 100 g orez
  • 1 ceapa medie
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 200 ml suc concentrat de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 500 ml apa

Mod de preparare spanac cu orez

Intai oparim spanacul in apa fierbinte in care am adaugat un pic de sare.E suficient doar sa se inmoaie,nu trebuie fiert.Il lasam la scurs si il tocam mai mare.

Intr-un vas punem uleiul de masline si calim la foc mic ceapa tocata pana se inmoaie usor.Adaugam si un praf de sare,va scoate apa din ea si nu se va arde.Punem si orezul si mai lasam vreo 2-3 minute pana cand devine transparent.Apoi spanacul,sare,piper si 500 ml de apa.

Acoperim si fierbem la foc mediu,amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Cand orezul este aproape fiert,adaugam sucul de rosii (merge si bulion diluat cu apa sau rosii blenduite : ) ) si continuam gatirea pana cand a scazut tot lichidul.

spanac cu orez

Servim mancarea calda simpla,alaturi de oua ochiuri,un snitel sau o friptura suculenta.Pofta buna !

spanac cu orez

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *