TARTA CU ROSII SI BUSUIOC

  Initial ma gandeam sa fac tarta asta cu aluat foietaj pentru ca mie imi place mai mult si e si mai rapid,dar pentru ca nu a necesitat coacerea separata am respectat intocmai reteta.Busuiocul ,unul din ingredientele propuse pentru provocarea Dulce Romanie l-am folosit si in aluat si la umplutura.Rezultatul m-a multumit pe deplin,a fost delicioasa!
Ingrediente:
 Aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 4-5 frunze de busuioc tocate
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 350 g de rosii cherry
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • 150 g mozzarella(merge si telemea)
  • 7-8  frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Pentru aluat amestecam faina cu untul taiat cubulete,framantam si apoi incorporam ouale,busuiocul tocat si sarea.

Framantam in continuare si formam un aluat pe care il bagam o ora la frigider.

Cat se odihneste aluatul preparam umplutura:spalam rosiile ,le taiem pe jumatate si le punem la scurs intr-o sita.Amestecam smantana cu mozzarella sfaramata sau taiata cubulete mici,ouale,busuiocul tocat sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul si-l punem intr-o tava cu diametrul de 29 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si asezam jumatati de rosii.

Turnam si umplutura si decoram cu resturile de la aluat si alte jumatati de rosii.

Coacem  in cuptorul incalzit in prealabil 30 de minute la 200 ° C.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “TARTA CU ROSII SI BUSUIOC”

  1. Hmmmmm o tarta super, arata fff bine , fff aspectoasa, fff buna, imi place tare mult combinatia! La noi parca au disparut busuiocul, tot intreb in stanga si-n dreapta, parca nu mai pun busuioc!!! In marcheturi erau in ghiveci, de vanzare, nu mai sunt de cateva luni bune, am ajuns sa intreb la florarii, nici acolo. Imi spun oful de dimi, ieri am mai cautat un ingredient ce imi trebuia si nu am gasit nicaieri… nu mai spun nimic, te las Flory, raman cu ale mele :))) Te pup!

  2. foarte frumoasa ti-a iesit.cu siguranta este delicioasa ca doar contine rosii,branza si busuioc .n-ai cum sa dai gres cu o astfel de combinatie.pupicei

  3. Superbisssssima!Ding-dooong!Maya la usa 😀
    Am vazut si siropul de mure,am un motiv în plus sa vin!
    Trebuie sa vada daca-s coapte murele unei prietene,ca eu nu am.Dar are ea destule 😀

  4. Maya mma gandeam eu ca-ti place si ma bucur!:)))
    Fructe de padure si busuioc scrie pe mine luna asta asa ca las usa deschisa!Mergem la pascut de busuioc,adunam mure si la scaldat la Jesolo!N-ai nici un motiv sa nu vii,ce zici?

  5. Cum de n-am vazut minunatia asta??? Ador tartele.. stii 🙂 E innebunitor de bine prezentata!!! Si-mi cer mii si mii de scuze Flory ca inca n-am postat nimic pentru Provocarea pe care o ador! Sper sa-mi fac timp pe ultima suta de metrii.. pt ca voi plec la mare saptamana viitoare.. iar in week-end vreau sa merg la Tulcea sa-l vad pe Eduard .. Si ma intorc pe 25.. Asa ca in 4 zile musai trebuie sa fac macar 3 retete; )) vezi ce calculata sunt?? 🙂 Te imbratisez cu mare drag.. si sa stii ca nu-i zi in care sa nu ma gandesc la fructe de padure si busuioc.. Ti-am zis ca mi-am luat jardiniera ?? special mi-am luat si busuioc :)) o sa fac poze maine sa pun pe FB… sunt cu gandul la tine!! Te pup cu mare drag!!

  6. Antonina stiu ca-ti plac tartele,doar iti citesc blogul cu regularitate :)!In ceea ce priveste provocarea,stiu ca n-ai sa lipsesti,nici nu m-am gandit la asta.Doar ca e perioada concediilor,fiecare asteapta cu nerabdare sa evadeze din cotidian,sa se relaxeze….Bucura-te din plin de zilele de concediu!!!Abia astept sa vad pozele pe fb si-ti multumesc ca te gandesti la mine.Te imbratisez si te pup si eu !<3

  7. O tipa din RepubliCa Moldova a castigat un concurs pe Facebook cu reteta ta si poza ta, textul fiind copiat cuvant cu cuvant. A dat linkul catre blogul tau, dar e singura contributie si nu-mi vine sa cred ca i-ai dat acordul pentru asa ceva. Sorry de asa vesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare