TOCANITA DE PUI CU ARDEI COPT

 

 

Tocanita de pui cu ardei copt este una dintre mancarurile mele preferate pe timpul verii.Este o reteta atat de simpla si gustoasa,se prepara rapid si este perfecta alaturi de mamaliguta ,paste fierte.piure de cartofi sau orez.

 

 

 

Ingrediente

  • 4-5 bucati de carne de pui
  • 500-600 g ardei capia rosii
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g rosii proaspete sau din conserva
  • un varf de lingurita de zahar
  • sare si piper dupa gust
  • o foaie de dafin
  • marar sau patrunjel
  • 600 ml supa de pui (de legume sau apa )

Mod de preparare tocanita de pui cu ardei copt

Mai intai coacem ardeii.Ii spalam si uscam apoi ii coacem.Eu ii coc pe aragaz intr-o tigaie groasa dar puteti sa-i coaceti si pe gratar sau in cuptor.

tocanita de pui cu ardei copt

Dupa coacere ii transferam intr-un bol,presaram sare mare si ii lasam acoperiti o jumatate de ora,astfel se vor inmuia si se pot decoji foarte usor.

tocanita de pui cu ardei copti

Intre timp rumenim bucatile de carne in ulei si le scoatem apoi pe o farfurie.In acelasi ulei calim  ceapa tocata pana se inmoaie usor si devine translucida.Punem carnea inapoi,adaugam supa,sare dupa gust ,acoperim vasul si fierbem pana cand carnea este aproape gatita.

Curatam si tocam ardeii copti.

Adaugam rosiile decojite si tocate cubulete (sau conserva de rosii ),cateii de usturoi tocati marunt,ardeii copti,foaia de dafin,zaharul,sare si piper dupa gust.

Continuam fierberea pana cand tocanita capata consistenta.Stingem focul , adaugam verdeata tocata si mancarica este gata.

tocanita de pui cu ardei copti

 

Mancati-o calda alaturi de garnitura preferata.Pofta buna !

tocanita de pui cu ardei copti

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “TOCANITA DE PUI CU ARDEI COPT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *